Rota oluşturuluyor: GAZİANTEP!

Gaziantep'te nerede ne yenir?
Gaziantep'te nerede ne yenir?

UNESCO tarafından 2015 yılında 'Yaratıcı Şehirler Ağına' katılarak bir gastronomi kenti olarak ilan edilen Gaziantep'te nerede ne yenir? Gastronomi şehri Gaziantep'te kebabın, baklavanın, katmerin ve daha nicesinin tadına varmak isteyen herkesi şöyle alalım.

İÇİNDEKİLER

Metanet Lokantası

Gaziantep'e kadar gitmişken beyran içmeden dönmek olur mu? Gaziantep'in en meşhur lezzetlerinden biri olan beyranı en orijinal reçetesiyle tüketebileceğiniz mekanlardan biri olan Metanet Lokantası, mutlaka Antep'e iner inmez uğrayacağınız ilk duraklardan biri olmalı... Lakin burayla ilgili küçük bir bilgi verelim. Metanet Lokantası'nın kapısında özellikle sabahları bir kuyruk olduğunu bilerek gitmenizde fayda var.

Orkide Pastanesi

'Lokmacım sabah kahvaltıda ciğer yemek, beyran içmek, katmer yemek pek de benlik değil' diyenler için Gaziantep'te nerede kahvaltı edilir? Sorusunun cevabı burada. Orkide Pastanesi'nde geleneksel Antep kahvaltısı yapın ve yanına da mutlaka kırma zeytin ile yapılan yeşil zeytinli yumurtadan söyleyin. Tadı dillere destan kabak reçelinin ise tadını çıkarmayı unutmayın.

Katmerci Cumali Usta

Gaziantep'e giden herkes bilir ki Antep'in yöresel kahvaltılarında mutlaka katmer yenir. Gaziantep'in de bilinen en meşhur katmercisi Katmerci Zekeriya Usta olsa da Katmerci Zekeriya önünde sıra beklemeye vakti olmayan lakin en az Katmerci Zekeriya Usta'nınki kadar lezzetli bir katmer yemek isteyen herkes rotayı Katmerci Cumali Usta'ya çevirsin. Esnaftan dilediğiniz kahvaltılıkları alarak çay ocağında oturup kahvaltınızı yaparken katmerinizi sipariş edin ve kahvaltınızın finalini enfes bir Antep katmeriyle gerçekleştirin.

Omaç Gaziantep Mutfağı

Facebook: OMAÇ
Facebook: OMAÇ

Eski bir taş konakta yemek yeme deneyimi yaşamak isteyen herkes burayı aklına kazısın. Gaziantep'e gidip de adım başı kebapçı bulmak oldukça kolay. Peki ya Antep'in meşhur yöresel lezzetlerini deneyimlemek? İşte Gaziantep'e kadar gitmişken yöresel lezzetlerini tatmadan dönmek istemeyenlerin dikkatine: Omaç Gaziantep Mutfağı başarılı menüsü ve birbirinden lezzetli yemekleri ile Antep'te farklı bir deneyim yaşamak isteyenleri bekliyor.

Kebapçı Halil Usta

Gaziantep'e gastronomik bir gezi düzenleniyorsa öncelikle ne için gidilir? Elbette ki iyi bir kebap yemek için. İşte bunun için yıllardır değişmeyen o adres belli: Kebapçı Halil Usta. Küşlemesi ve kebabıyla Gaziantep'in en meşhur kebapçılarından biri olan Halil Usta'da kebap yedikten sonra kebap konusundaki beklentilerinizin arşa çıkacağını göz önünde bulundurmayı unutmayın ve bu deneyimin tadını çıkarın.

MSM Gaziantep

Gaziantep'e yalnızca buranın yöresel lezzetlerini tatma arzusuyla gelenler üzülmesin. Gaziantep'te bu birbirinden nefis yöresel yemekleri tadabileceğiniz tek yer yerel halkın evleri değil... Kendinizi adeta bir aile sofrasında gibi hissedeceğiniz MSM, Gaziantep mutfağının en leziz yemeklerini en şık şekilde servis eden mekanlar arasında bizim favorimiz.

İmam Çağdaş 1887

Antep'e kadar gidip de bir Gaziantep klasiği olan İmam Çağdaş'a gitmeden olur mu? Bu sorunun cevabı sanıyoruz ki birçoğumuz için aynı. Kimimizin baklavası için, kimimizin Ali Nazik'i için, kimimizin de lahmacunu için gittiği İmam Çağdaş hakkında her ne kadar popülerliğine bağlı olarak kalitesini düşürdüğü söylense de her defasında aynı lezzeti bulabildiğimiz nadir yerlerden biri olduğundan bu eleştiriye pek de katılmadığımızı belirtmemizde fayda var.

Löküs Ciğer

'Ben ciğer sevmem' diyenlere dahi ciğeri sevdirecek Löküs Ciğer'de ciğer yerken yediğinizin sakatat olduğuna inanmak sizler için biraz güçleşebilir. Lavaşınıza bir sıra ciğer, bir sıra yağ, üzerine de bolca soğan salatası... Ciğer şişleri dürüme sarın ve tüm kalori hesaplarını rafa kaldırın!

Almacıpazarı Güllüoğlu

Gaziantep'te baklava nerede yenir? Aslında Gaziantep'te gireceğiniz her baklavacıda üç aşağı beş yukarı aynı lezzeti bulabileceğinizi söyleyerek söze başlayalım. Lakin Antep'in en iyi baklavası nerede sen bize onu söyle Lokmacığım diyenler için de adres belli: Türkiye'nin ilk baklavacısı olan Almacıpazarı Güllüoğlu.

Tahmis Kahvesi

İyi bir kahve molasına kim hayır diyebilir ki? Tarihi Tahmis Kahvesi'nin sıcacık atmosferinde Gaziantep mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan menengiç kahvenizi, başka hiçbir yerde bulamayacağınız en orijinal haliyle yudumlayarak Antep lezzet rotamızın son durağını da ziyaret etmeyi sakın ola ki unutmayın.