Sahurda ne yemeli? Tok tutan 4 lifli gıda

Sahur
Sahur

Ramazan ayında gün içerisinde sabahtan akşama kadar uzun süre aç kalırız. Sahurda yediğimiz öğünler gün boyu dinç kalabilmemiz açısından oldukça önemlidir.Peki sahurda ne yersek tok kalmamızı sağlar? Sahurda yenen lifli gıdalar, gün boyu tok kalmamıza yardımcı oluyor. Portakal, badem, enginar ve baklagiller zengin lif yapıları sayesinde bizi gün boyu tok tutup açlık hissimizin minimuma inmesini sağlıyor.

İşte tok tutan 4 lifli gıda...

Uzmanlar lifli gıdaların gün boyu tok tuttuğunu söylüyor. işte sahurda tok tutan yiyecekler...

1- Baklagiller 

                                    
                                    
                                    
                                    Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller, tam anlamıyla lif deposu ve sindirim sistemi dostudur.Baklagiller, karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar.Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler.
1- Baklagiller Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller, tam anlamıyla lif deposu ve sindirim sistemi dostudur.Baklagiller, karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar.Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler.
Baklagillerin faydaları

                                    
                                    
                                    
                                    - Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler; ki vücutta kan şekerinin dengede olması oldukça önemlidir.  - Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır; bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırarak kabızlığı önler.  - Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler.  - Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.
Baklagillerin faydaları - Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler; ki vücutta kan şekerinin dengede olması oldukça önemlidir. - Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır; bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırarak kabızlığı önler. - Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler. - Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.
2- Enginar 

                                    
                                    
                                    
                                    Lif bakımından oldukça zengin enginar A,K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir.
2- Enginar Lif bakımından oldukça zengin enginar A,K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir.
Enginarın Faydaları

                                    
                                    
                                    - K vitamini deposu olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. - Karaciğer için oldukça faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. - Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve vücuda direnç verir.
Enginarın Faydaları - K vitamini deposu olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. - Karaciğer için oldukça faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. - Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve vücuda direnç verir.
3- Badem

                                    
                                    
                                    
                                    Zayıflatıcı  etkisi de olan badem çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir.
3- Badem Zayıflatıcı etkisi de olan badem çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir.
Bademin Faydaları

                                    
                                    
                                    - Omega 3 seviyesi de oldukça yüksek olan bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçerek sizi gün boyu tok tutar. - Bağırsak hareketlerini arttırır.- Diyet yapanlar için ara öğünlerin vazgeçilmezi olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.
Bademin Faydaları - Omega 3 seviyesi de oldukça yüksek olan bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçerek sizi gün boyu tok tutar. - Bağırsak hareketlerini arttırır.- Diyet yapanlar için ara öğünlerin vazgeçilmezi olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.
4- Portakal

                                    
                                    
                                    
                                    C vitamini açısından zengin portakal B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali de içerir.Portakalda ayrıca bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur.
4- Portakal C vitamini açısından zengin portakal B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali de içerir.Portakalda ayrıca bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur.
Portakalın Faydaları

                                    
                                    
                                    - Bağışıklık sistemini güçlendirir.- Lif oranı oldukça yüksek olan portakal bir bütün olarak tüketilebilir.- Suyunu içmeyi tercih ederseniz liflerinden yeteri kadar faydalanamazsınız; bu yüzden yemek çok daha sağlıklıdır.- Vücuttaki zararlı maddeleri temizler.- Cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır; cildi parlatır. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlamasının yanında ,cilt kırışıklıklarını önler.- Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir.- C vitamini oranı yüksek olan portakal, yağ yakımını da hızlandırır.
Portakalın Faydaları - Bağışıklık sistemini güçlendirir.- Lif oranı oldukça yüksek olan portakal bir bütün olarak tüketilebilir.- Suyunu içmeyi tercih ederseniz liflerinden yeteri kadar faydalanamazsınız; bu yüzden yemek çok daha sağlıklıdır.- Vücuttaki zararlı maddeleri temizler.- Cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır; cildi parlatır. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlamasının yanında ,cilt kırışıklıklarını önler.- Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir.- C vitamini oranı yüksek olan portakal, yağ yakımını da hızlandırır.