Uzun süre tok tutma garantili 14 yumurtalı tarif

​Uzun süre tok tutma garantili 5 yumurtalı tarif
​Uzun süre tok tutma garantili 5 yumurtalı tarif

Ramazan ayında insanların en fazla tercih ettiği besinlerin başında yumurta geliyor. Bunun nedeni ise doyurucu etkisi. Özellikle sahur sofralarından eksik olmayan yumurta, birçok farklı şekilde yer buluyor. Sahur için ‘tok tutan’, hafif ve doyurucu bir lezzet arayanlara özel olarak yumurtalı tariflerin listesini hazırladık.

Doyurucu etkisiyle yumurtalı tarifler arasında ilk sırada yumurtalı salata yer alıyor. Yumurta ve yeşilliklerin bir araya gelmesiyle ortaya epey lezzetli bir tarif çıkıyor. Ayrıca, yumurtalı pide, yumurtalı ekmek ve yumurtalı baharatlı tost da aslında sahur sofralarında tok tutan yiyeceklerin başında geliyor.

Yumurtalı salata nasıl yapılır?

Her ne kadar daha çok sabah kahvaltılarına uygun bir lezzet olsa da sahur sofralarında tercih etmekte de bir sakınca yok. Yumurtalı salata, doyurucu ve besleyici etkisinin yanı sıra çok kısa süre içinde hazırlanabilen kolay bir tarif.

Yumurtalı salata
Yumurtalı salata

Yumurtalı pide yapımı

Birçok kişi sahur sofraları için pidenin ağır olacağını düşünebilir. Ancak ince hamurla yapılmış yumurtalı pide doyurucu etkisiyle uzun süre tok tutabiliyor. İşte bu nedenle yumurtalı tarifler arasında listenin ilk sıralarında geliyor. Ama hazırlanmasına biraz vakit harcamak gerekiyor. Yaklaşık 2 saat hazırlanma süresi ve 20 dakika pişirme süresiyle ‘orta’ seviye zorluktaki yumurtalı pide tarifini tüm detaylarıyla sizlere aktarıyoruz.

Yumurtalı pide
Yumurtalı pide

Yumurtalı ekmek tarifi

Daha çok kahvaltı sofralarında tercih edilen yumurtalı ekmek, sahurda da aslında tok tutan etkisiyle birlikte tüketilebilecek bir lezzet.

Üstelik bayat ekmekleri değerlendirme konusunda yumurtalı ekmeğin benzersiz bir tarif olduğunu söylemek lazım.

Ama siz yine de taze ekmekle de bu tarifi uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 20 dakikada hazırlanma ve 5 dakikada pişme süresiyle epey kolay bu tarifi aşağıda ayrıntılarıyla görebilirsiniz.

Yumurtalı ekmek
Yumurtalı ekmek

Pazılı yumurtalı milföy pide yapılışı

Hem vitamin hem de mineral kaynağı olan pazı, protein bakımından çok zengin olan yumurtayla birleştiğinde ortaya ‘pazılı yumurtalı milföy pide’ çıkıyor. Genellikle ara öğünleri çeşitlendirmek isteyenler bu tarifi uyguluyor olsa da aslında sahur sofraları için de son derece makul bir çözüm. Ortalama 20 dakika hazırlama ve 20 dakika pişirme süresiyle 1 saatten daha kısa sürede hazırlanabilen pazılı yumurta milföy pidenin yapılışını sizlerle paylaşıyoruz.

Pazılı yumurtalı milföy pide
Pazılı yumurtalı milföy pide

Yumurtalı baharatlı tost yapımı

Genellikle çayın yanında aperatif olarak tercih edilen yumurtalı tost, aslına bakılırsa diğer yumurtalı tariflerimizde de olduğu gibi sahur sofraları için uygun. Besleyici etkisinin yanı sıra epey lezzetli de olan yumurtalı baharatlı tost, 10 - 15 dakika içinde hazır hale getirilebiliyor.

Üstelik bu tarifin Lokma’da ‘Şefin Seçimi’ olduğunu da ekleyelim.

Yumurtalı baharatlı tost
Yumurtalı baharatlı tost

Kahvaltıların vazgeçilmezi, sahur sofrasında: Tereyağlı soslu haşlanmış yumurta

Yazımızın başında da belirttiğimiz ve hemen her fırsatta da dile getirdiğimiz gibi en kaliteli proteine sahip besinlerden biri yumurta. Toplamda 13 temel besini bünyesinde barındıran yumurta düzenli olarak tüketildiğinde çok büyük katkı sağlıyor. Tabii çeşitlendirmek de sizin elinizde. Tereyağlı soslu haşlanmış yumurtayı kısa süre içinde sahur sofranıza hazır hale getirebilirsiniz.

Tereyağlı soslu haşlanmış yumurta
Tereyağlı soslu haşlanmış yumurta

Sütlü çırpılmış yumurta tarifi

Yumurta genellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olsa da tok tutması ve faydaları nedeniyle sahurda da çok sık tüketiliyor. Sütlü çırpılmış yumurtanın da epey sevildiğini söyleyebiliriz. Özellikle çocukların çok beğendiği bu lezzetin tarifini paylaşıyoruz.

Sütlü çırpılmış yumurta
Sütlü çırpılmış yumurta

Yeşil mercimekli yumurta piyazı nasıl yapılır?

Evet; şimdi de yumurtayı daha da farklı bi şekilde servis ediyoruz. Yeşil mercimekle yumurta piyaz yapıyor ve sofralara getiriyoruz. Özellikle bol vitaminli ve mineralli nefis bir tarif arayanlar için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca sporcuların da sık tercih ettiği öğünlerden biri oluyor.

Yeşil mercimekli yumurta piyazı
Yeşil mercimekli yumurta piyazı

Sahura özel yumurtalı peynir tabağı

Yumurta ve peynir uyumu dillere destan. Protein ve kalsiyumun doruk noktasına ulaştığı bu tarif çayla birlikte gerçekten damakta inanılmaz bir tat bırakıyor. Üstelik yumurtaları pişirdikten sonra 15 dakikada hazır edebilirsiniz.

Yumurtalı peynir tabağı
Yumurtalı peynir tabağı

Yumurtalı semizotu salatası yapılışı

Semizotu salatasına protein takviyesi yapmak isteyenler bu tarifi yumurtalı olarak uygulayabilirler. Hem lezzetli hem de faydalı sahur lezzetlerinden biri olan yumurtalı semizotu salatası sahur için de epey ideal tarifler arasında.

Yumurtalı semizotu salatası
Yumurtalı semizotu salatası

Videolu tarifimiz: Patatesli omlet

Daha çok öğrenci evlerinde çok sık tercih edilen bu tarif, hem yapımı kolay hem de doyurucu bir etkiye sahip. Lokma da bu lezzetin sahur sofralarına çok yakıştığını düşünüyor. İşte tam da bu yüzden videolu bir tarifle birlikte sizlere ayrıntıları sunuyor.

Not: Baharatları ilave etmeyi unutmayın.

Patatesli omlet
Patatesli omlet

Şefin Seçimi: Yumurta dolması

Gelelim Şefin Seçimine! Yumurtalı lezzetler arasına yumurta dolmasını da eklemek gerekiyor. Yalnızca 10-15 dakika içinde hazırlayıp yemeye hazır hale getirebileceğiniz bu tarifin ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda.

Yumurta dolması
Yumurta dolması

Krem peynirli kahvaltı salatası yapımı

Yumurtalı tariflerde sınır tanımıyoruz. Son olarak krem peynirli kahvaltı salatasında da yumurta kullanıyoruz. Özellikle başarılı sunumuyla çok güzel gözüken bu tarif oldukça lezzetli. Üstelik kalori açısından da epey zengin.

Krem peynirli kahvaltı salatası
Krem peynirli kahvaltı salatası