Yağ ve yemek lekelerine son: Mutfaklardaki stor perdeler nasıl temizlenir?

Stor perde nasıl temizlenir?
Stor perde nasıl temizlenir?

Stor perdeler nasıl temizlenir? Sorusunun cevabını arayan herkes buraya! Mutfaklarımız, hayat rutinimizin içerisinde belki de en sık vakit geçirdiğimiz ve evlerimizde en sevdiğimiz yerlerden biri. Yalnızca yemek yaparken değil, yemek sonrası mutfak masalarında gece yarılarına kadar süren çay sohbetlerinde de hepimizin favori mekanı. Hayatımızda bu denli önemli bir yer tutan mutfaklar söz konusu iken mutfak temizliğinin de öneminin farkındayız.

İÇİNDEKİLER

Son yıllarda çok daha estetik olmasından dolayı stor perdeler mutfaklarda oldukça sık tercih edilir hale gelmiş durumda. Lakin konu temizliğe gelince pek de kullanışlı olduğunu söylemek mümkün değil. Çamaşır makinesine atıp kolayca yıkayabildiğimiz tül perdeler kimi zaman kendini özletmiyor desek yalan söylemiş oluruz. Tabi bizler Lokma olarak bu sorunun çözümüne de el atmış bulunuyoruz.

Estetikten ödün vermeyelim ama perdelerimiz de pırıl pırıl gözüksün diyenler için bir işkenceye dönüşmeden mutfaklarımızdaki stor perdeleri nasıl temizleyebileceğimizi, yağ ve yemek lekelerinden nasıl kurtarabileceğimizi tüm püf noktalarıyla anlattık. Her zamanki gibi taktikler bizden uygulaması sizden.

Beyaz sabun

Bir temizlik efsanesi haline gelmiş kalıp beyaz sabunun bu yazıda da karşımıza çıkmasına şaşıran varsa bu bizi üzer. Artık beyaz sabun mucizesini kabul etmiş ve her alanda kendisine koşar hale gelmiş durumdayız. Bir kovaya ılık su koyarak, suyun içinde sabunu iyice köpürtün. Yumuşak bir bez veya sünger yardımıyla perdeyi baştan aşağı silin. İşte stor perdeniz artık tertemiz.

Limon suyu

Asidik yapısıyla limonun yağları ve kirleri adeta vakumlarcasına temizlediğini bilmeyenimiz kalmadı. Bu sebeple hiç uzatmadan deterjan kullanmadan temizlik yapmak isteyenler için formülümüzü sunalım. 4 su bardağı suya 2 limonun suyunu ekleyerek elde edeceğiniz karışımı perdenize püskürterek bez yardımıyla temizleyin ve mucizeye şahit olun.

Arap sabunu

Beyaz sabun kadar hatta belki daha da etkili olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebileceğimiz bir diğer malzeme ise; arap sabunu. Bir kova ılık suya ekleyeceğiniz 2 yemek kaşığı arap sabunu sayesinde tüm lekelerle vedalaşmak mümkün.

Karbonat

Kimyasal temizlik malzemeleri söz konusu mutfak temizliği olduğunda bir türlü içime sinmiyor diyenler için bir önerimiz daha var; karbonat. Bir küçük kova sıcak suya ekleyeceğiniz 4-5 yemek kaşığı karbonat perdelerinizi ilk asılmış haline döndürmenin en doğal yollarından biri.

Yağ çözücü

‘Yağ lekeleri ne yapsam ne etsem geçmiyor sanırım müdahale etmek de geç kaldım’ diyenler için mutfak temizliğinin yıldızı olan yağ çözücü deterjanlar yine sahnede. Bir küçük kova sıcak suyun içine göz kararı ekleyeceğiniz yağ çözücü sayesinde tüm yağ ve yemek lekeleriyle vedalaşma vakti.

Tüm bu yöntemler stor perdeleri takıp çıkarmak konusunda çok zorlanıyoruz, temizlik adeta işkenceye dönüyor diyenler içindi. Silmek yetmez biz şöyle bir köpük köpük yıkayalım diyenler için stor perdenizi serebileceğiniz bir alan varsa bunun en güzel yöntem olduğunu da itiraf edelim. Stor perdemizin mekanizmasını tutmakta olan aparatın bir tarafına bastırarak kolaylık yerinden çıkartabileceğimiz perdemizi ve rahatlıkla yıkayabileceğimizi de ekleyelim.