Yaz aylarına özel birbirinden lezzetli 7 soğuk çorba tarifi

​Yaz aylarına özel birbirinden lezzetli 7 soğuk çorba tarihi
​Yaz aylarına özel birbirinden lezzetli 7 soğuk çorba tarihi

Sıcak yaz günlerinde tüketilen besinler de önemli oranda değişiyor. Bu nedenle biz de Lokma olarak özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte serinleten lezzetlere daha fazla yöneliyoruz. Bu noktada soğuk çorbalar adeta birer kurtarıcı görevi yapıyor. Bu başlık altında 7 farklı soğuk çorba tarifini paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun diyelim.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber sıcak günlerde içimizi ferahlatacak tarifler ön plana çıkıyor. Soğuk mezeler, soğuk içecekler her zaman favorimiz.

Bu yazımızda ise akşam yemeklerinde olmazsa olmazımız çorbaları misafir ediyoruz.

Ancak bu çorba tarifleri bildiğimiz ocak üstünde pişen sıcak çorbalardan değil…Besin değerleri yüksek, düşük kalorili ve oldukça lezzetli çorbaları soğuk soğuk tüketmek mümkün. Üstelik hazırlaması kolay ve vakit almayacak tarifleri sizler için derledik. Vitamin deposu bu soğuk çorbaları günün her saati tüketebilirsiniz. Şimdi sizler için derlediğimiz bu yedi çorba tarifine gelin beraber göz atalım.

Buğdaylı soğuk çorba nasıl yapılır?

Sizler için hazırladığımız ilk tarifimiz buğdaylı soğuk çorba oluyor. İçimizi ferahlatacak buz gibi bir çorba hazırlayarak günün her saati tüketebiliriz. Hem çocuklar için hem de yetişkinler için oldukça faydalı olan bu çorba için gerekli malzemeler ise her evde bulunabilecek türden. Buğday, yoğurt ve salatalık üçlüsünden oluşan bu harika lezzeti zeytinyağı, nane ve biraz tuzla tatlandırarak unutulmaz biz lezzet elde ediyoruz. 4 kişilik için hazırladığımız bu tarifte malzemeleri arttırarak daha uzun süre tüketebilirsiniz. Buzdolabında muhafaza ederek, ısıtmaya gerek kalmadan pratik bir şekilde tüm sevdiklerinize bolca ikram edebilirsiniz.Tarifle ilgili tüm detaylarımız püf noktaları ile birlikte Lokma’da sizleri bekliyor.

Buğdaylı soğuk çorba
Buğdaylı soğuk çorba

Avokadolu soğuk çorba tarifi

Bu tarifle biraz klasiklerin dışına çıkarak bambaşka bir çorba tarifi paylaşıyoruz sizlerle. Özellikle son yıllarda çok fazla tüketilmeye başlanan avokado besin değeri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İçerisinden 20’den fazla vitamin ve mineral barındırdığını söylemeliyiz. Sağlık açısından faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz avokadonun kilo vermeye de etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Uzun süre sizi tok tutan bu çorba tarifi ile daha az kalori de harcamanız mümkün. Yaklaşık olarak 10 dakikada hazırlayabileceğiniz ve 20 dakika pişirme süresiyle pratik bu çorba tarifinde her detayı sizler için derledik. O zaman buyrun tarife…

Avokadolu soğuk çorba
Avokadolu soğuk çorba

Semizotlu soğuk çorba yapılışı

Yaz aylarında harika bir başlangıç çorbası için ihtiyacımız olan tek şey semizotu! Hem salatasını hem de yemeğini çok sevdiğimiz bolca da tükettiğimiz semizotunun bu kez soğuk çorbasını yapıyoruz. Lezzetine lezzet katarak sofralarda baş taçı olmaya aday soğuk semizotu çorbası klasik lezzetler yerine farklı tatları denemek isteyenler için favori olacak. Yapımı kolay, besin değeri yüksek aynı zamanda kalorisi de düşük olan çorba tarifimizi hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Semizotlu soğuk çorba
Semizotlu soğuk çorba

Soğuk ıspanak çorbası nasıl olur?

Tek içimde bitireceğiniz adeta su gibi giden bir çorba tarifinde sıra. Yemeğini çok sevdiğimiz ve yoğurtla bol bol tükettiğimiz ıspanağı biraz dönüştürerek ve içerisine birbirinden faydalı besinler ekleyerek yeni bir boyut kazandırıyoruz. Çok lezzetli ve oldukça kolay olan bu çorbayı yapmanız için ocağa bile ihtiyaç duymanıza gerek kalmayacak. Yemyeşil görüntüsüyle içinizi açan, lezzetiyle hayran bırakan bir tarif. Aynı zamanda size bol enerji sağlayarak bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek. Tarifi mutlaka denemenizi öneriyoruz, şimdiden afiyet olsun.

Soğuk ıspanak çorbası
Soğuk ıspanak çorbası

Soğuk yaz salatası çorbası tarifi

Bu çorbada yok yok! Evet soğuk yaz salatası çorbasını şefin özel seçimiyle sizler için listemize ekliyoruz. Özellikle yazın çok fazla tercih edilen sebzelerden hazırladığımız meze kıvamında müthiş bir tarif. Her yemeğinizin yanına yakışacak ve uyum sağlayacaktır. Tüm malzemeleri hızlı ve pratik bir şekilde blendırdan geçirip servise hazır hale getirebilirsiniz. Tüm detaylar tarifimizde sizi bekliyor.

Soğuk yaz salatası çorbası
Soğuk yaz salatası çorbası

Soğuk ayran aşı çorbası

Ayran aşı çorbası hem sıcak hem soğuk olarak tercih ettiğimiz ve yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir çorba. Yaz sıcaklarında içimizi ferahlatacak soğuk çorbanın yapımı oldukça kolay, günün her saati tüketebileceğiniz hem çocuklar hem de yetişkinler için vitamin deposu olacak. Sağlıklı ve lezzetli bu hafif çorba tarifi için tüm detaylarımız sizin için Lokma’da.

Soğuk ayran aşı çorbası
Soğuk ayran aşı çorbası

İspanya’dan gazpacho tarifi

Türk mutfağı lezzetlerinden sonra sırada dünya mutfağına açılıyoruz ve İspanya’dan damak tadımıza çok uygun, yazın kurtarıcı olacak bir çorba tarifi ile yeni tatlar denemeye, lezzetler keşfetmeye devam ediyoruz. Domates, salatalık, biber, sarımsak ve soğanla hazırladığımız ve aşina olduğumuz lezzetleri soğuk bir şekilde servis ederek yaza uygun hale getiriyoruz. Çiğ sebzelerin keyfini çıkararak bu harika çorbayı yudumlamak istiyorsanız sizde hemen tarifimize göz atabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!

İspanya’dan gazpacho
İspanya’dan gazpacho