Yemeğe ilginizi bir tık daha arttıracak 8 Netflix önerisi

Netflix yemek programları
Netflix yemek programları

Netflix çeşitli konularda içerikleri bulunan bir dijital yayın paltformu. Bilim-kurgudan eğlenceye, korku filmlerinden komedi filmlerine daha birçok çeşitte izlenecek seriler bulabileceğiniz Netflix’te yemek temalı programlar da mevcut. Dünyayı gezip farklı yemekleri soframıza getiren şeflerden şeflerin restoranlarındaki tezgahlarına; pasta tutkunlarına özel içeriklerden iştah açan yemekli filmlere kadar birçok yapımı barındırıyor.

Biz de bu leziz içeriklerin 8 tanesini sizler içi derledik! Mutfak önlüklerinizi giydiyseniz başlıyoruz.

8. Tuz Yağ Asit Isı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bir yemeği batıran da, çıkaran da bu 4 element diyor programı hazırlayan Şef ve yemek yazarı Samin Nosrat. "İyi yemek yapmayı herkes başarabilir" diyen Nosrat, mükemmel yemeğin bu dört temel unsuru olan "tuz, yağ, asit ve ısıyı" keşfetmek için dünyayı geziyor ve iştah ufkunuzu açabilecek bilgiler öğretiyor.
8. Tuz Yağ Asit Isı Bir yemeği batıran da, çıkaran da bu 4 element diyor programı hazırlayan Şef ve yemek yazarı Samin Nosrat. "İyi yemek yapmayı herkes başarabilir" diyen Nosrat, mükemmel yemeğin bu dört temel unsuru olan "tuz, yağ, asit ve ısıyı" keşfetmek için dünyayı geziyor ve iştah ufkunuzu açabilecek bilgiler öğretiyor.
7. Chef’s Table

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Netflix'in en ünlü gastronomi programı diyebiliriz. Dünyanın farklı yerlerinden işinde usta olan şefleri Netflix ekranlarına getiriyor. Şefler kendi yemeklerinin hikayelerini, mutfağa olan yolculuklarını ve yemeğe olan tutkularının nedenlerini anlatıyor, ustalıklarının sırlarını izleyicilere aktarıyor.
7. Chef’s Table Netflix'in en ünlü gastronomi programı diyebiliriz. Dünyanın farklı yerlerinden işinde usta olan şefleri Netflix ekranlarına getiriyor. Şefler kendi yemeklerinin hikayelerini, mutfağa olan yolculuklarını ve yemeğe olan tutkularının nedenlerini anlatıyor, ustalıklarının sırlarını izleyicilere aktarıyor.
6.  Cooked

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sevilen yemek yazarı Michael Pollan, pişirme tekniklerinin yemekleri ve dünyamızı nasıl değiştirdiğini inceliyor. Yemek pişirmenin atomlarına kadar inip ufkunuzu açabilecek bu programdan sonra yapacağınız ilk yemek öncekilerden çok daha farklı olacak.
6. Cooked Sevilen yemek yazarı Michael Pollan, pişirme tekniklerinin yemekleri ve dünyamızı nasıl değiştirdiğini inceliyor. Yemek pişirmenin atomlarına kadar inip ufkunuzu açabilecek bu programdan sonra yapacağınız ilk yemek öncekilerden çok daha farklı olacak.
5.  Ugly Delicious

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    2 Emmy ödüllü bu yemek programı, yıldız şefi David Chang ile her bölümde bir yemeğe odaklanacak ve kesinlikle yemek hakkında bir şeyler öğreneceksiniz. Şef Chang'ın sizi kültürlerarası bir yolculuğa çıkaracağı programda sadece ağzınız sulanmayacak, ülkelerin tarihleri ve kültürleri hakkındaki bilgilerle de doyacaksınız.
5. Ugly Delicious 2 Emmy ödüllü bu yemek programı, yıldız şefi David Chang ile her bölümde bir yemeğe odaklanacak ve kesinlikle yemek hakkında bir şeyler öğreneceksiniz. Şef Chang'ın sizi kültürlerarası bir yolculuğa çıkaracağı programda sadece ağzınız sulanmayacak, ülkelerin tarihleri ve kültürleri hakkındaki bilgilerle de doyacaksınız.
4. My Million Pound Menu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Herkesin hayalindeki restoranı açmak için bir miktar sermayeye ihtiyacı vardır. Tabii bunun için öncelikle iyi bir aşçı, sonrasında da işletmeciliği öğrenmeniz lazım. Restoran işletmeciliğinin ne kadar zorlu bir iş olduğunu görebileceğiniz bu programda restoran işletmecileri güçlü yatırım alıp hayallerindeki restoranı kurabilmek için yarışıyor.
4. My Million Pound Menu Herkesin hayalindeki restoranı açmak için bir miktar sermayeye ihtiyacı vardır. Tabii bunun için öncelikle iyi bir aşçı, sonrasında da işletmeciliği öğrenmeniz lazım. Restoran işletmeciliğinin ne kadar zorlu bir iş olduğunu görebileceğiniz bu programda restoran işletmecileri güçlü yatırım alıp hayallerindeki restoranı kurabilmek için yarışıyor.
3. The Big Family Cooking Showdown

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Çok eğlenceli biraz çekişmeli bir yemek programı. 16 aile, Britanya'nın "en iyi yemek yapan ailesi" olabilmek için yarışıyor. Jüri üyeleri arasında Michelin yıldızlı bir şefin de olduğu programda bir yandan tatlı bir çekişme varken bir yandan da aileler arasındaki eğlenceli tipler izleyenleri güldürüyor.
3. The Big Family Cooking Showdown Çok eğlenceli biraz çekişmeli bir yemek programı. 16 aile, Britanya'nın "en iyi yemek yapan ailesi" olabilmek için yarışıyor. Jüri üyeleri arasında Michelin yıldızlı bir şefin de olduğu programda bir yandan tatlı bir çekişme varken bir yandan da aileler arasındaki eğlenceli tipler izleyenleri güldürüyor.
2. Tatlı Telaş

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tatlı seven, özellikle sosyal medyada binlerce beğeni alan pastalar, kekler nasıl yapılıyor diye merak eden ve tariflerini denemek isteyenlerin izlemesi gereken bir program "Tatlı Telaş". 
Pastanecilerin yarıştığı bu programda ortaya çıkan şaheserler gözümüzü doyururken, rekabet de heyecanımızı artırıyor.
2. Tatlı Telaş Tatlı seven, özellikle sosyal medyada binlerce beğeni alan pastalar, kekler nasıl yapılıyor diye merak eden ve tariflerini denemek isteyenlerin izlemesi gereken bir program "Tatlı Telaş". Pastanecilerin yarıştığı bu programda ortaya çıkan şaheserler gözümüzü doyururken, rekabet de heyecanımızı artırıyor.
1. Somebody Feed Phil

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Phil Rosenthal dünyayı gezen, gezerken de dünya ülkelerinin yerel tatlarını deneyen bir kaşif. Onu bir gün Bangkok'ta bir gün Tel Aviv'de görebilirsiniz. Yerel mutfakların yemeklerini midesine indirerek keşfeden Phil, heyecanı ve iştahı ile bizleri de acıktırıyor.
1. Somebody Feed Phil Phil Rosenthal dünyayı gezen, gezerken de dünya ülkelerinin yerel tatlarını deneyen bir kaşif. Onu bir gün Bangkok'ta bir gün Tel Aviv'de görebilirsiniz. Yerel mutfakların yemeklerini midesine indirerek keşfeden Phil, heyecanı ve iştahı ile bizleri de acıktırıyor.