Yemeğin acısı nasıl alınır? Acısı fazla kaçan yemekleri kurtarma operasyonu

biber
biber

Her daim benzer yemekleri, benzer ölçülerle yapıyor olsak bile zaman zaman elimizin ayarının kaçması hepimizin başına gelen şeylerden biri. Kimi zaman tuzunu, kimi zaman şekerini ama sıklıkla acısını fazla kaçırdığımız yemekleri kurtarmak artık bizim için çok kolay. Yemeğin acısı fazla kaçtı diye üzülmeyin. Acısı fazla kaçan yemekleri kurtarmanın yollarını sizlerle paylaşacağımız bu yazımızdan sonra mutfakta her hatanın bir telafisi var...

Acısı fazla kaçan yemekler artık dert değil çünkü Lokmacığınız mutfaktaki her derdinize derman olduğu gibi bu durumda da sizi yalnız bırakmıyor ve tüm bildiklerini sizlerle paylaşıyor.

Yemekleri kurtarma operasyonunda artık yalnız değilsiniz. Acısı fazla kaçan yemeklere düşman olmaya son.

İster acısı fazla kaçsın, ister tuzu bundan böyle yemekleri kurtarmak oldukça basit.

Bal

Eğer yemek yaparken acısını kaçırdıysanız ve yemeğiniz tahmininizden çok daha acı olduysa üzülmeyin. Yemeklerinize bir çorba kaşığı bal ekleyin ve arkanıza yaslanın. Bal tüm yemeklerin acısını alır.

Limon suyu

Limon suyunun yemeklerin acısını almak konusunda birebir olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle yemeklerde ve çorbalarda yemeğin acısını alan limon suyunun ölçüsünü her daim yarım fincan olarak düşünebilirsiniz.

Havuç

İçerisinde yüksek miktarda şeker bulunduran sebzelerden biri olan havuç, özellikle et yemekleri ve sulu yemekler söz konusu olduğunda oldukça işe yarayan yöntemlerden biri. Yemeklerinizin içine dilim dilim ekleyeceğiniz havucu acısı fazla kaçan yemeklerinize ekleyin.

Pirinç

Bir çay bardağı pirinci sıcak suda bekletin. Yemeğinizi yaparken acısını fazla kaçırdığınız takdirde bir çay bardağı pirinci yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Pirinç yemeklerinizin, çorbalarınızın tuzunu almak konusunda birebir.

Sıvı yağ

Çorbalar genellikle baharatlı olur lakin bu baharatların ayarını tutturmak oldukça zordur. Acısı fazla gelen yemeklere ve çorbalara bu sebeple mutlaka sıvı yağ ekleyin... Yağ yüzeye çıkacağından beraberinde yemeğin acısının da yüzeye çıktığını göreceksiniz.

Krema

Terbiyeli yemekler ve terbiyeli çorbalar söz konusu olduğunda tüm acı giderme yöntemlerini unutun. Çünkü ihtiyacınız olan tek şey krema. Yemeklerinizin veya çorbalarınızın acısını fazla kaçırdığınızı düşündüğünüz an kremanız sizinle olsun.