Yeni ev kuranlar bu mutfak ürünlerini mutlaka alın!

Mutfak ürünleri
Mutfak ürünleri

Mutfakta kullandığımız onlarca ürün var. Ev kurmaya başlamadan önce "bu da lazım olur" diye düşünüp gereksiz birçok ürünü almak belki de çoğumuzun başına gelmiştir. Ancak Lokmacığınızın senelerdir mutfakta hayat kurtaran bazı ürünleri var. Bu ürünleri bugün sizlerle paylaşmak ve hayatınızı kolaylaştırmak istiyoruz!

Yemek yapma süresini yarıya indiriyor!

Fotoğrafta gördüğünüz doğrayıcıyı 3 seneden fazla bir süredir kullanıyoruz. Elektriksiz ve sadece iple çalışıyor. Yemek yaparken soğan doğramaktan nefret edenler için kurtarıcı bir ürün. Saniyeler içinde doğradığı soğanı hiç ama hiç sulandırmıyor sanki elde doğramışsınız gibi. Biz tupperware markasını tercih ettik ancak böyle aletler yapan birçok marka var. Bu pratik ve her yere sığan, kolay temizlenen doğrayıcıyı herkese şiddetle öneriyoruz.

Kokmayan eller!

Ikea'nın bu sarımsak ezicisi bizim mutfakta gerçekten kurtarıcılarımızdan. Birçok marka denedik ancak bizi uzun zamandır yarı yolda bırakmayan bu ürünü de sizlere tavsiye etmeden yapamadık! İçerisine sarımsağı kabuğu ile beraber attıktan sonra eziyorsunuz ve kabuğunu kendisi ayırıyor. Yani eliniz hiç ama hiç sarımsak kokmuyor. Bulaşık makinesinde de hiçbir zarar görmüyor.

Camdan gelen sağlık

Ömürlük bir mutfak ürünüyle devam ediyoruz! Limon sıkacağı olarak cam kullanmayı biz çok seviyoruz. Plastikler hemen bozuluyor. Cam, böyle asitli meyvelerin hem vitamininin içinde kalmasını sağlıyor hem de sürdürülebilirlik açısından çok önemli bir malzeme.

Küçük su kaynatıcı

Her gün evde olanların çok işini göreceğine inandığımız minik bir mutfak gereci. Akşamları kendinize bitki çayı yaparken, 1 ya da 2 bardaklık su ısıtırken sürekli elinizin altında olacak bu aletlerden mutlaka edinmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Fotoğrafta sizinle paylaştığımız çok hoş bir model ancak bu küçük ısıtıcıların hepsi işlev olarak çok benzer.

Tencere kapağı ve tava düzenleyici

Mutfak dolaplarınızı kurtaracak bir önerimiz var! Bu düzenleyicilerden 2-3 tane almak bütün mutfak dolaplarınızdaki karışıklığı toparlamaya yeter. Biz bu fotoğraftaki modeli Ikea'da bulduk ve rahat bir şekilde kullanıyoruz. Eğer ahşap kullanmak istemezseniz paslanmaz çelik olanları da oldukça kullanışlı.