Yozgat’ın meşhur lezzet noktaları

Yozgat
Yozgat

Anadolu’nun tam ortasında yer alan şehir Yozgat’a geldi sıra. Coğrafi konumu sebebiyle geçiş yolu üzerinde bulunan her yöreden kültürü içine barındırmış ve kendine has bir mutfak kültürü de oluşmuştur. Hem tahılların hem etlerin bolca kullanıldığı, tatlılardan hamur işlerine kadar her çeşit yemeğin bulunduğu bu enfes mutfakta neler yok ki… Nedir Yozgat'ın meşhur yemekleri diye soranlara, yozgat böreği, bulama aşı, incir uyutması hatta yumurta tatlısı bile Yozgat mutfağından sofralara gelmiştir. Şimdi bu yöresel tatları, Yozgat’ın meşhur yemeklerini nerede yeriz hep beraber öğrenelim.

En eski yerleşim yerlerinden biri olan, kökleri Hititlere kadar dayanan kadim şehirlerimizden birisi olan Yozgat mutfak kültürüne de sizi hayran bırakacak. Çeşit çeşit kebapların bulunduğu geniş mutfak kültüründe Yozgat’ta en meşhur yemek tandır kebabıdır. Daha birçok lezzetiyle damaklarınıza lezzet katacak yemek duraklarını anlatmaya başlayabiliriz.


Zafer Türk Mutfağı

Türk mutfağının hakkıyla temsil eden bir restoran Yozgat’ın en sevilen en çok tercih edilen mekanlarından bir tanesi. Ankara yolu üzerinde hem gidişlerde hem de gelişlerde çok sık tercih edilmektedir. Hem ikramları bol, hemde yemeklerinin hepsi çok lezzetlidir.

zaferturkmutfagi.com
zaferturkmutfagi.com

Yozgat’ın meşhur yemeklerinden tandır kebabını burada layıkıyla yiyebilirsiniz. Yanında açık ayran ve salata mezeleriyle beraber mükellef bir sofra sizi bekliyor. Gayet uygun fiyatlarda isterseniz sulu yemek çeşitlerinden de tadımlık olarak sipariş verebilirsiniz. Temizliğe ve müşteri memnuniyetine oldukça önem veren bir işletme. Taze tatlılarıyla her daim tadı damağında bırakan bu lezzetler için rotanıza bu restoranı mutlaka ekleyin!

Adres: Adnan Menderes Bulvarı Adliye Sarayı karşısı Merkez Yozgat

Sefa Sofrası

Sefa sofrasını öğle ve akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz gibi kahvaltı içinde oldukça ideal. Bu rehberimizde ele aldığımız Sefa Sofrası’nda öncelikle otopark sıkıntısı çekmiyorsunuz. Çocuklu aileler için de oyun parkı mevcut. Siz tatlı tatlı yemeklerinizi yerken çocuklarınız güvenle oyun oynayabiliyor.

Sefa Sofrası
Sefa Sofrası

Daha siparişinizi vermeden sofra ikramla donatılıyor tıpkı yakın bir dostunuza misafirliğe gitmiş gibi ağırlanıyorsunuz. Hoş sohbetli çalışanları ve hızlı servisiyle oradan mutlu ayrılabiliyorsunuz. Hem desti kebabı hem de cağ kebabı çok lezzetli. Salatalar ve mezelerle hem gözünüz doyuyor hem de karnınız : ) Makul fiyatlarıyla üstün performans göstererek Yozgat’a tekrar gitmeniz için bir sebep olabilir bizden söylemesi…

Adres: Erdoğan Akdağ mahallesi Adnan Menderes Bulvarı Çağrı Apartmanı No:281 Yozgat

Sürmeli Mangal Keyfi

Kendi yetiştirdikleri hayvanları ile yapılan güzel yemekler sizi ilk olarak kokularıyla büyülüyor. Bu işi bilen, severek yapan usta ellerden pişen çeşit çeşit etler, ızgaralar hatta yöresel yemekleri seçmekte zorlanacaksınız.

Sürmeli Mangal Keyfi
Sürmeli Mangal Keyfi

Cebinizi yakmadan son derece makul fiyatlarla hem ailenizle özel bir akşam yemeği için hemde kalabalık arkadaş grubunuzla keyifli vakit geçirmek için listenize ekleyebilirsiniz. Mekan olarak da gayet geniş ve güzel, şehirden biraz uzak ve kafa dinlemek için oldukça ideal.

Adres: Atatürk Bulvarı, Yozgat

Desti Restoran

Yozgat tandır ve desti kebabı için başka bir restoran aramanıza gerek yok! Salaş bir mekanda güzel yemeklerle hem karnınızı doyurmak hem de gözünüzü doyurmak için oldukça ideal bir mekan.

Desti Restoran
Desti Restoran

Her an taze etlerden yemekler bulabilir ve bu eşsiz tatları güzel bir ziyafet çekebilirsiniz kendinize. Yanlarında gelen mezeler, siz istemeden tazelenen sıcacık lavaşlarla beraber tadına doyamayacaksınız. Yemek ardından güzel bir tatlı ve demlenmiş çayla ziyafeti noktalayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Adres: Kartepe mahallesi Lise caddesi Avşar Sitesi No:4 Terminal Merkez Yozgat