Zeytinyağlı Brüksel Lahanası( Mutfağa Giriş)

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası( Mutfağa Giriş)
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası( Mutfağa Giriş)

Bir zeytinyağlı yemek olsun keyfim yerine gelsin diyorsanız ve de mevsimlerden kış aylardan şubatsa size önerimiz Brüksel lahanası... Fakat herkesin pek hoşlanmadığını da biliyoruz. 2008 de Amerika'da yapılan bir araştırmada sevilmeyi bir tarafa bırakın 'en çok nefret edilen sebze' kategorisinde birinciliği kapmış. İngiltere yapılan buna benzer bir ankette sonuç Amerika'dakinden farklı çıkmamış. Bu durumda veryansın ettiğinizi de görür gibiyim neden keyfinizi yerine getirsin ki?

Tamam kabul ama size saydığımız bir kaç faydasında bile bu sebzeye olan yargınız değişebilir. Mesela kan şekerini ve tansiyonu düzenlediğini söylesek şeker hastalarının ve hipertansiyonu olanların yüzünü güldürmez miyiz?

Yine folik asit kaynağı olduğundan hamileler için sevindirici olmaz mı ya da C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren kendi küçük faydası büyük olan bu minnak lahanalar her birerlerimizin gözdesi olmaz mı? Ne dersiniz? Hadi kendinize bi iyilik yapın, zamanınızdan almayan size sağlık ve mutluluk olarak geri dönen bu tarifi hemen hazırlayın!

  • Malzemeler

  • 1 Adet Mor Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Kase Brüksel Lahanası
  • Yeteri Kadar Tuz

Adım 1: Soğanları yemeklik doğrayın.

Adım 2: Havuçları halka halka doğrayın.


Adım 3: Zeytinyağını tencereye alın.

Adım 4: Havuçları tencereye alın.

Tarifin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz:

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası( Mutfağa Giriş)