Arnavutluk'ta olağanüstü hal: Ölü sayısı 26'ya çıktı

Dıraç şehrine bağlı Thumane ilçesinde, depremde yıkılan  binada sıkışan adamı kurtarmaya çalışan görevliler.
Dıraç şehrine bağlı Thumane ilçesinde, depremde yıkılan binada sıkışan adamı kurtarmaya çalışan görevliler.

Arnavutluk'ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 26'ya yükseldiği, 8'i ağır 658 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ayrıca Thumane ve Dıraç ile çevresindeki köylerde kurulan 148 çadıra 2 bin 150 kişinin yerleştirildiği belirtildi. Bölgede bir aylık olağanüstü hal ilan edilirken arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Arnavutluk'un Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıkta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

Bölgede başta Türk arama kurtarma ekipleri olmak üzere diğer ülkelerden gelen ekipler enkaz altında kalanlara ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Dıraç şehrine bağlı Thumane ilçesinde meydana gelen depremde ölü sayısının 26'ya çıktığı bildirildi.

Açıklamada, hayatını kaybedenlerin 12'sinin Dıraç'tan, 13'ünün Akçahisar'dan (Kruja) ve birinin de Leş (Lezha) şehrinden olduğu kaydedildi.

Ayrıca Thumane ve Dıraç ile çevresindeki köylerde kurulan 148 çadıra 2 bin 150 kişinin yerleştirildiği belirtildi.

Dıraç'ta depremzedeler, futbol sahasına kurulan çadırlara yerleştirildi.
Dıraç'ta depremzedeler, futbol sahasına kurulan çadırlara yerleştirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Koruma Bakanlığı depremde 8'i ağır 658 kişinin yaralandığını duyurdu.

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamada, dün saat 03.55'te meydana gelen ana depremin ardından aralarında 5 büyüklüğünde olmak üzere 524 artçı sarsıntının meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

Moloz yığınlarının arasından hayatta kalanları kurtarmaya çalışan ekipler.
Moloz yığınlarının arasından hayatta kalanları kurtarmaya çalışan ekipler.

Deprem bölgesi havadan görüntülendi

6.4 ardından da 6.3 büyüklüğünde iki depremle sarsılan Arnavutluk'taki depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hem yerel hem de Türkiye’den giden arama kurtarma çalışmaları depremin en şiddetli vurduğu Durres’te çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Depremde zarar gören bir bina havadan böyle görüntülendi.
Depremde zarar gören bir bina havadan böyle görüntülendi.

İnsani Yardım Derneğinin arama kurtarma ekipleri ile birlikte AFAD ekipleri ve bölgenin yerel ekipleri enkaz üzerinde zaman zaman elleri ile zaman zaman da dev vinç yardımıyla moloz yığınlarını kaldırıyor. Ekipler, depremde yıkılan bir otelin enkazı altında kalan 1 kişiyi arıyor. Enkaz altında kalan kişinin resepsiyon görevlisi olduğu öğrenildi.

1 aylık olağanüstü hal ilan edildi

Arnavutluk’ta meydana gelen 6.4’lük depremin ardından bölgede bir aylık olağanüstü hal ilan edildi.

Evleri hasar görenler geceyi dışarıda geçirdi.
Evleri hasar görenler geceyi dışarıda geçirdi.

Türkiye’den AFAD, UMKE, Kızılay, MİRESİA (İyilik Vakfı) ve HAK İnsani Yardım Derneği arama kurtarma ekipleri de gitti. Resmi kurumlar tatil edilirken, hasarın büyük olduğu binalara girilmiyor. Asker ve polis olay yerlerine şerit çekerken, çadırlarda kalan vatandaşlar için belediye ekipleri tarafından ekmek dağıtılıyor. Birçok vatandaşın da araçlarda kaldığı görüldü.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, çadırların bulunduğu alanı dolaşarak depremzedelerle konuştu.