Batı Şeria, Cenin saldırısını protesto etmek için genel grev ilan etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Cesur askerlerimiz, katillerin ininin göbeğinde cerrahi hassasiyetle hareket etti. Onları övüyor ve güçlerimizden yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.' açıklamasıyla  operasyona katılan İsrail güçlerine övgüde bulundu.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Cesur askerlerimiz, katillerin ininin göbeğinde cerrahi hassasiyetle hareket etti. Onları övüyor ve güçlerimizden yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.' açıklamasıyla operasyona katılan İsrail güçlerine övgüde bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin, Nablus ve Ramallah gibi şehirlerdeki işletmeler, Cenin'e düzenlenen baskını protesto etmek için bu sabah kapılarını kapattı.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını protesto eden Batı Şeria'daki Filistinliler iş bıraktı.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi Teysir Nasrallah, yaptığı açıklamada, Filistinlilerin İsrail'in işlediği suçlar karşısındaki öfkesini ifade etmek adına Batı Şeria'nın tüm kentlerinde genel greve gittiğini belirtti. Filistinlileri öldüren, evlerini yıkan İsrail'e karşı direnişi daha aktif hale getirmek gerektiğini belirten Nasrallah, "Cenin'deki baskın, tüm çizgileri aştı. İsrail, her yerde Filistin halkına karşı savaşını sürdürüyor." dedi.

İsrail ordusu, Filistinli direnişçilerle yaklaşık üç saat süren ağır silahlı çatışmaların ardından şehirden çekildi.
İsrail ordusu, Filistinli direnişçilerle yaklaşık üç saat süren ağır silahlı çatışmaların ardından şehirden çekildi.
  • Esnafın kepenk kapattığı, bankaların hizmet vermediği Batı Şeria'da grev nedeniyle sokaklarda da durgunluk gözlendi.

İsrail ordusu dün Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 6 Filistinliyi öldürmüş, 26 kişiyi yaralamıştı. Filistinli gruplar, baskına tepki için Batı Şeria'da genel grev çağrısında bulunmuştu.