Eski Pakistan Başbakanı Şerif'e 10 yıl hapis cezası

Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 10 yıl hapis cezsına çarptırıldı.
Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 10 yıl hapis cezsına çarptırıldı.

Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e verilen hapis cezasından Suriye'nin güneyinde sağlanan ateşkese, İslam dünyasında geride bıraktığımız haftanın öne çıkan gelişmeleri...

Tunus'un başkentine ilk kadın başkan
Nahda Hareketi'nin "Tunus Belediye Başkan Adayı" olarak yerel seçimlere katılan ve yüzde 34'e yakın oy alarak birinciliği elde eden Suad Abdurrahim, dün yapılan belediye meclis oylamasından da zaferle çıktı ve başkent Tunus'un ilk kadın belediye başkanı olarak koltuğa oturmaya hak kazandı. Suad Abdurrahim, her ikitur oylamada da 60 meclis üyesinin 26'sının oyunu alırken, Nida Tunus'un adayı Kemal İdir ise 22 oyda kaldı.
Tunus'un başkentine ilk kadın başkan Nahda Hareketi'nin "Tunus Belediye Başkan Adayı" olarak yerel seçimlere katılan ve yüzde 34'e yakın oy alarak birinciliği elde eden Suad Abdurrahim, dün yapılan belediye meclis oylamasından da zaferle çıktı ve başkent Tunus'un ilk kadın belediye başkanı olarak koltuğa oturmaya hak kazandı. Suad Abdurrahim, her ikitur oylamada da 60 meclis üyesinin 26'sının oyunu alırken, Nida Tunus'un adayı Kemal İdir ise 22 oyda kaldı.
Hudeyde'yi terk edenlerin sayısı 100 bini aştı
Yemen'in liman şehri Hudeyde'de son haftalarda şiddetlenen çatışmalar, bölgede yaşayan Yemenlileri evlerinde ayrılmaya mecbur ediyor. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Hudeyde'de insani yardım alanında çalışan gruplarla iş birliği yaparak hazırladığı raporda, kentten göçlerin devam ettiği ve haziran ayı başından bu yana bu sayının 121 bini geçtiği ifade edildi. Söz konusu kişilerin 17 bin 350 aileye mensup olduğu bilgisi de paylaşıldı.
Hudeyde'yi terk edenlerin sayısı 100 bini aştı Yemen'in liman şehri Hudeyde'de son haftalarda şiddetlenen çatışmalar, bölgede yaşayan Yemenlileri evlerinde ayrılmaya mecbur ediyor. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Hudeyde'de insani yardım alanında çalışan gruplarla iş birliği yaparak hazırladığı raporda, kentten göçlerin devam ettiği ve haziran ayı başından bu yana bu sayının 121 bini geçtiği ifade edildi. Söz konusu kişilerin 17 bin 350 aileye mensup olduğu bilgisi de paylaşıldı.
Ruhani'den ABD'ye "petrol" tehdidi
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ülkesinin petrol ihracatını engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacağını belirtti. ABD'nin İran petrol ihracatını tamamen durdurmak istediğini ifade eden Ruhani, "Bu tüm bölge petrolünün ihraç edilemeyeceği anlamına gelmektedir. İran petrolü ihraç edilemezken bölge petrolünün ihraç edilmesi mümkün olabilir mi?" dedi. Ruhani, "Eğer bunu yaparsanız sonuçlarına da katlanırsınız." ifadesini kullandı.
Ruhani'den ABD'ye "petrol" tehdidi İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ülkesinin petrol ihracatını engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacağını belirtti. ABD'nin İran petrol ihracatını tamamen durdurmak istediğini ifade eden Ruhani, "Bu tüm bölge petrolünün ihraç edilemeyeceği anlamına gelmektedir. İran petrolü ihraç edilemezken bölge petrolünün ihraç edilmesi mümkün olabilir mi?" dedi. Ruhani, "Eğer bunu yaparsanız sonuçlarına da katlanırsınız." ifadesini kullandı.
Dera'dan Ürdün'e göç edenlerin sayısı 330 bine dayandı
Suriye'de rejimin saldırılarından kaçarak Ürdün sınırına göç edenlerin sayısının 270 bin ila 330 bin olduğu bildirildi. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, artan saldırılar nedeniyle Dera'daki durumun daha da kötüleştiğini söyledi. Throssell, Suriye'nin güneyindeki gerginliği azaltma bölgesi sınırları içerisindeki Dera iline düzenlenen saldırılardan kaçan binlerce sivilin Ürdün sınırında mahsur kaldığını belirterek Ürdün ve bölgedeki diğer ülkelere sınırlarını açma çağrısında bulundu.
Dera'dan Ürdün'e göç edenlerin sayısı 330 bine dayandı Suriye'de rejimin saldırılarından kaçarak Ürdün sınırına göç edenlerin sayısının 270 bin ila 330 bin olduğu bildirildi. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, artan saldırılar nedeniyle Dera'daki durumun daha da kötüleştiğini söyledi. Throssell, Suriye'nin güneyindeki gerginliği azaltma bölgesi sınırları içerisindeki Dera iline düzenlenen saldırılardan kaçan binlerce sivilin Ürdün sınırında mahsur kaldığını belirterek Ürdün ve bölgedeki diğer ülkelere sınırlarını açma çağrısında bulundu.
İsveç'ten Gazze'ye abluka kalksın çağrısı
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ''İsrail, Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırmalı ve sınır kapılarını açarak Gazze'ye gönderilen tıbbi malzeme ve insani yardımların yerine ulaşmasını sağlamalı.'' çağrısı yaptı. Mecliste bir soru önergesini cevaplayan Wallström, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması gerektiğini belirtti. Wallström, Gazze'de durumun çok kritik olduğuna dikkati çekti ve 30 Mart'tan bu yana devam eden gösterilerde 136 kişinin öldüğünü hatırlattı.
İsveç'ten Gazze'ye abluka kalksın çağrısı İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ''İsrail, Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırmalı ve sınır kapılarını açarak Gazze'ye gönderilen tıbbi malzeme ve insani yardımların yerine ulaşmasını sağlamalı.'' çağrısı yaptı. Mecliste bir soru önergesini cevaplayan Wallström, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması gerektiğini belirtti. Wallström, Gazze'de durumun çok kritik olduğuna dikkati çekti ve 30 Mart'tan bu yana devam eden gösterilerde 136 kişinin öldüğünü hatırlattı.
Şeyh Raid Salah tahliye edildi
İsrail mahkemesinin 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın şartlı tahliye kararının uygulanmasına karar verdiği bildirildi. Şeyh Salah'ın savunma heyetinden avukat Ömer Hamayse, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde bugün yapılan duruşmada, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah’ın “şartlı tahliye” kararının uygulanmasına karar verdiğini belirtti. Elektronik bileklik takmak ve İsrail'in kuzeyindeki Kefr Kanna'da ikamet etmek zorunda olan Salah, basına açıklama yapamayacak.
Şeyh Raid Salah tahliye edildi İsrail mahkemesinin 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın şartlı tahliye kararının uygulanmasına karar verdiği bildirildi. Şeyh Salah'ın savunma heyetinden avukat Ömer Hamayse, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde bugün yapılan duruşmada, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah’ın “şartlı tahliye” kararının uygulanmasına karar verdiğini belirtti. Elektronik bileklik takmak ve İsrail'in kuzeyindeki Kefr Kanna'da ikamet etmek zorunda olan Salah, basına açıklama yapamayacak.
Eski Pakistan Başbakanı Şerif'e 10 yıl hapis cezası
Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, hakkında açılan Avenfield davasından 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı. İslamabad'da görülen "Avenfield" davasının karar duruşmasında, Navaz Şerif, Şerif ile Meryem ve damadı Muhammed Safdar hakkındaki kararlar açıklandı. Şerif 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin cezaya çarptırılırken, kızı Meryem 7 yıl hapis ve 2 milyon sterlin ceza aldı. Mahkemeden 1 yıl hapis cezası alan ve Pakistan'da bulunan Safdar'ın kararın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmesi bekleniyor.
Eski Pakistan Başbakanı Şerif'e 10 yıl hapis cezası Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, hakkında açılan Avenfield davasından 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı. İslamabad'da görülen "Avenfield" davasının karar duruşmasında, Navaz Şerif, Şerif ile Meryem ve damadı Muhammed Safdar hakkındaki kararlar açıklandı. Şerif 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin cezaya çarptırılırken, kızı Meryem 7 yıl hapis ve 2 milyon sterlin ceza aldı. Mahkemeden 1 yıl hapis cezası alan ve Pakistan'da bulunan Safdar'ın kararın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmesi bekleniyor.
Suriye'nin güneyinde ateşkes sağlandı
Suriye'nin güneybatısındaki Dera ve Kuneytra illerinde, Rusya ve askeri muhalifler arasında gerçekleşen kapsamlı ateşkes görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Dera'daki askeri muhaliflerin temsilcileri ile Rus yetkililer bölgede bir araya gelerek, Kuneytra'yı da içine alan kalıcı ateşkes şartlarını görüştü. Güney operasyon odası sözcülerden Hüseyin Ebu Şeyma, "Anlaşmaya göre muhalifler ağır silahlarını teslim edecek. Rus askeri polisi Ürdün sınırından itibaren bölgeye aşamalı olarak girecek." dedi.
Suriye'nin güneyinde ateşkes sağlandı Suriye'nin güneybatısındaki Dera ve Kuneytra illerinde, Rusya ve askeri muhalifler arasında gerçekleşen kapsamlı ateşkes görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Dera'daki askeri muhaliflerin temsilcileri ile Rus yetkililer bölgede bir araya gelerek, Kuneytra'yı da içine alan kalıcı ateşkes şartlarını görüştü. Güney operasyon odası sözcülerden Hüseyin Ebu Şeyma, "Anlaşmaya göre muhalifler ağır silahlarını teslim edecek. Rus askeri polisi Ürdün sınırından itibaren bölgeye aşamalı olarak girecek." dedi.
Malezya'da eski Başbakan Necip Rezak gözaltına alındı
Malezya'da eski Başbakan Necip Rezak'ın "1Malaysia Development Bhd (1MDB)" soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Yetkililer, eski Başbakan Necip'in yolsuzlukla mücadele ekiplerince evinde gözaltına alındığını duyurdu. Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, "1Malaysia Development Bhd (1MDB)" soruşturmasında adı geçen eski Başbakan Necip Rezak'ın yakında yargılanacağını düşündüğünü açıklamıştı.
Malezya'da eski Başbakan Necip Rezak gözaltına alındı Malezya'da eski Başbakan Necip Rezak'ın "1Malaysia Development Bhd (1MDB)" soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Yetkililer, eski Başbakan Necip'in yolsuzlukla mücadele ekiplerince evinde gözaltına alındığını duyurdu. Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, "1Malaysia Development Bhd (1MDB)" soruşturmasında adı geçen eski Başbakan Necip Rezak'ın yakında yargılanacağını düşündüğünü açıklamıştı.