Irak’ta akaryakıt krizi yaşanıyor

Bağdat, Musul ve Kerkük'teki akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar görülürken, bazı istasyonlar akaryakıt arzındaki açıklanamayan kıtlıklar nedeniyle kapandı.
Bağdat, Musul ve Kerkük'teki akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar görülürken, bazı istasyonlar akaryakıt arzındaki açıklanamayan kıtlıklar nedeniyle kapandı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük ikinci üreticisi olan Irak'ın çeşitli illerinde ani benzin krizi nedeniyle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Yakıt kıtlığı Irak'ın çeşitli bölgelerini vurdu, Bağdat'ta ve kuzeydeki Ninova ve Kerkük illerinde kapanan benzin istasyonları ülke genelinde paniğe neden oldu.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, aniden yaşan benzin krizi nedeniyle akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Bağdat’taki akaryakıt istasyonlarının önünde benzin almak için araç sahipleri uzun kuyruklar oluştururken, emniyet güçleri sorun yaşanmaması için istasyonlarda denetim yaptı.

Irak Petrol Bakanlığı, yaşanan krize karşı hükümete bağlı ve özel benzin istasyonlarının 24 saat açık olacağını duyurdu.

Irak’ın güney kentlerinin yanı sıra petrol zengini Kerkük şehrinde de son dönemde akaryakıt krizi yaşanıyor.

Ninova eyaletinin başkenti Musul'da da son yedi gündür benzin istasyonlarının önünde büyük kuyruklar oluştuğu bildirildi. 2017'de İslam Devleti aşırılıkçı grubunun yönetiminden kurtarıldığından beri şehirde bu kadar uzun kuyruklar görülmediği aktarıldı.

Ninova eyalet valisi Najm Al-Jabouri, daha önce Ninova petrolünün bir kısmının il dışına kaçırıldığını ve güvenlik güçlerine bunu önlemek için önlem almalarını emrettiğini söyledi.

Günde tahmini 3.5 milyon varil petrol üreten Irak, büyük petrol rezervlerine sahip ve OPEC'in en büyük ikinci üreticisi konumunda.