Lübnan'da hükümet krizi nihayet sona erdi

Başbakan Saad Hariri, yeni hükümetin kurulduğu haberini verirken oldukça sevinçliydi.

Lübnan'da kurulan hükümetten, Tunus seçimleri için Nahda'ya yapılan teklife İslam dünyasında geride bıraktığımız haftanın öne çıkan gelişmeleri.

Lübnan'da hükümet krizi nihayet sona erdi
Lübnan'da yaklaşık dokuz aydır devam eden hükümet krizi, yeni kabinenin oluşturulmasıyla nihayet sona erdi. Başbakan Saad Hariri'nin dün akşam bakanlar kurulu listesini kamuoyuna açıklamasının ardından, başkent Beyrut'ta havai fişeklerle kutlamalar düzenlendi. Batı destekli yeni kabinede, İran destekli Hizbullah örgütünün sağlık bakanını bizzat seçtiği belirtilirken, ülke tarihinde ilk defa bir kadın -Rayya Hasan- içişleri bakanlığı görevine getirildi. Sağlık Bakanı Cemil Cabak, Hizbullah üyesi olmamasına rağmen, İran'ın kabinedeki adayı olarak dikkatleri üzerine çekti.
Lübnan'da hükümet krizi nihayet sona erdi Lübnan'da yaklaşık dokuz aydır devam eden hükümet krizi, yeni kabinenin oluşturulmasıyla nihayet sona erdi. Başbakan Saad Hariri'nin dün akşam bakanlar kurulu listesini kamuoyuna açıklamasının ardından, başkent Beyrut'ta havai fişeklerle kutlamalar düzenlendi. Batı destekli yeni kabinede, İran destekli Hizbullah örgütünün sağlık bakanını bizzat seçtiği belirtilirken, ülke tarihinde ilk defa bir kadın -Rayya Hasan- içişleri bakanlığı görevine getirildi. Sağlık Bakanı Cemil Cabak, Hizbullah üyesi olmamasına rağmen, İran'ın kabinedeki adayı olarak dikkatleri üzerine çekti.
Yeni Malezya Kralı görevine başladı
Malezya Kralı Sultan V. Muhammed'in tahtını bırakmasının ardından krallığa seçilen Pahang eyalet Kralı Sultan Abdullah, yemin ederek görevine başladı. Sultan Abdullah, 24 Ocak'ta 9 eyalet kralından oluşan Yöneticiler Konferansı tarafından kral olarak seçilmesinin ardından öğle saatlerinde başkent Kuala Lumpur'daki Milli Saray'da düzenlenen törende yemin etti.Yemin töreninden önce sabah saatlerinde Milli Saray'da Yöneticiler Konferansı üyesi krallarla bir araya gelen Sultan Abdullah, görevine dair belgeleri imzaladı.
Yeni Malezya Kralı görevine başladı Malezya Kralı Sultan V. Muhammed'in tahtını bırakmasının ardından krallığa seçilen Pahang eyalet Kralı Sultan Abdullah, yemin ederek görevine başladı. Sultan Abdullah, 24 Ocak'ta 9 eyalet kralından oluşan Yöneticiler Konferansı tarafından kral olarak seçilmesinin ardından öğle saatlerinde başkent Kuala Lumpur'daki Milli Saray'da düzenlenen törende yemin etti.Yemin töreninden önce sabah saatlerinde Milli Saray'da Yöneticiler Konferansı üyesi krallarla bir araya gelen Sultan Abdullah, görevine dair belgeleri imzaladı.
"Hartum'a ilerlemeyi bekleyen 5 ordu var"
Sudan İstihbarat Başkanı Salah Abdullah Kuş, 5 ülkenin ordusunun, başkent Hartum'a doğru harekete geçmek için uygun vakti kolladığını söyledi. Kuş, "Sudan'da kendilerine karşı direnecek kimse kalmasın diye kaos, yağmalama ve ölüm olaylarıyla ülkeyi meşgul eden 5 ordu, Hartum'a doğru ilerlemek için uygun vaktin gelmesini bekliyor." dedi ancak bu orduların isimlerini zikretmedi.
"Hartum'a ilerlemeyi bekleyen 5 ordu var" Sudan İstihbarat Başkanı Salah Abdullah Kuş, 5 ülkenin ordusunun, başkent Hartum'a doğru harekete geçmek için uygun vakti kolladığını söyledi. Kuş, "Sudan'da kendilerine karşı direnecek kimse kalmasın diye kaos, yağmalama ve ölüm olaylarıyla ülkeyi meşgul eden 5 ordu, Hartum'a doğru ilerlemek için uygun vaktin gelmesini bekliyor." dedi ancak bu orduların isimlerini zikretmedi.
40 yıl aradan sonra ilk kez Irak ziyareti
İspanya Kralı Altıncı Felipe, Irak'ın başkenti Bağdat'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Resmi yetkililer tarafından törenle karşılanan Kral, 40 yıldan sonra Irak'a ayak basan ilk İspanyol hükümdar olarak kayıtlara geçti. DAEŞ'e karşı savaş için oluşturulan uluslararası koalisyonun üyeleri arasında yer alan İspanya, Irak'la diplomatik ve siyasi bağları güçlendirmek istiyor. Bu çerçevede, Kral Felipe'in, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih'le görüştüğü, ayrıca İspanyol askerlerinin bulunduğu kampı da ziyaret ettiği kaydedildi.
40 yıl aradan sonra ilk kez Irak ziyareti İspanya Kralı Altıncı Felipe, Irak'ın başkenti Bağdat'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Resmi yetkililer tarafından törenle karşılanan Kral, 40 yıldan sonra Irak'a ayak basan ilk İspanyol hükümdar olarak kayıtlara geçti. DAEŞ'e karşı savaş için oluşturulan uluslararası koalisyonun üyeleri arasında yer alan İspanya, Irak'la diplomatik ve siyasi bağları güçlendirmek istiyor. Bu çerçevede, Kral Felipe'in, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih'le görüştüğü, ayrıca İspanyol askerlerinin bulunduğu kampı da ziyaret ettiği kaydedildi.
 Kabil'de 17 yıldır ilk kez suç işlenmedi
Afganistan'ın başkenti Kabil'de, geçtiğimiz 25 Ocak günü, 2002 yılından bu yana ilk kez herhangi bir suç eyleminin gerçekleşmediği belirtildi. Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 24 saat boyunca herhangi bir suç kayıtlara geçmedi. Bu, ülke tarihi açısından da bir rekoru ifade ediyor. Bir yandan ABD işgaliyle bir yandan da fakirlik ve yolsuzluklarla mücadelenin sürdüğü ülkede, suç oranları da oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. Afganistan genelinde uyuşturucu, hırsızlık, gasp ve cinayetler sıklıkla görülüyor.
Kabil'de 17 yıldır ilk kez suç işlenmedi Afganistan'ın başkenti Kabil'de, geçtiğimiz 25 Ocak günü, 2002 yılından bu yana ilk kez herhangi bir suç eyleminin gerçekleşmediği belirtildi. Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 24 saat boyunca herhangi bir suç kayıtlara geçmedi. Bu, ülke tarihi açısından da bir rekoru ifade ediyor. Bir yandan ABD işgaliyle bir yandan da fakirlik ve yolsuzluklarla mücadelenin sürdüğü ülkede, suç oranları da oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. Afganistan genelinde uyuşturucu, hırsızlık, gasp ve cinayetler sıklıkla görülüyor.
Nahda'ya çağrı
Safakes kentinde Tunus'un yeni anayasasının kabulünün 5. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşan Munsif el-Merzuki, Nahda'ya seslenerek, "Nahda Hareketi'ndeki kardeşlerim, uzlaşı içinde olduklarınızla (Nida Tunus Partisi) sizi bir arada tutan nedir? Bugün beslediğiniz timsah yarın sizi son lokmaya kadar yiyecek. Nahda'daki kardeşlerime bizimle birlik olmaya ve o bizi yemeden timsahı yemeye davet ediyorum." dedi.
Nahda'ya çağrı Safakes kentinde Tunus'un yeni anayasasının kabulünün 5. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşan Munsif el-Merzuki, Nahda'ya seslenerek, "Nahda Hareketi'ndeki kardeşlerim, uzlaşı içinde olduklarınızla (Nida Tunus Partisi) sizi bir arada tutan nedir? Bugün beslediğiniz timsah yarın sizi son lokmaya kadar yiyecek. Nahda'daki kardeşlerime bizimle birlik olmaya ve o bizi yemeden timsahı yemeye davet ediyorum." dedi.