Paris'te Karabağ protestosu yapan Ermenilere Fransızların cevabı

Protestocuların elindeki plankartlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Azeri mevkidaşı İlham Aliyev'den daha çok kınadı.
Protestocuların elindeki plankartlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Azeri mevkidaşı İlham Aliyev'den daha çok kınadı.

Salı akşamı Fransa Ermenileri, işgal altında Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalarda Fransayı Ermenistanı desteklemeye çağıran bir gösteri düzenlediler. Ünlü Fransız gazetesi Le Figaro'nun şaşkınlığa uğrayan bazı okurları protestocuların anavatanlarına dönmelerini tavsiye etti ve Fransa'nın yapacak yeterince işi olduğunu söylediler.

Protestocuların ön saflarında, "Ermenilerin haklı davasını" desteklemek için gösteriye katılan birkaç milletvekili, belediye başkanı, senatör de vardı.
Protestocuların ön saflarında, "Ermenilerin haklı davasını" desteklemek için gösteriye katılan birkaç milletvekili, belediye başkanı, senatör de vardı.

Fransa'da binlerce Ermeni, anavatanlarına desteklerini ifade etmek için Paris'teki parlamentonun önünde toplandı. Protestocuların elindeki plankartlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Azeri mevkidaşı İlham Aliyev'den daha çok kınadı. Protestocuların ön saflarında, "Ermenilerin haklı davasını" desteklemek için gösteriye katılan birkaç milletvekili, belediye başkanı, senatör de vardı. İşte gazete okurlarının bu olay hakkında yorumları:

Achille

Ermenistan'ın dışında 12 milyon Ermeni yaşıyor. Kendi ülkenizde kalıp ev sahibi ülkeyi suçlamamanız daha iyi olur.

Max0512

Fransanın arkasına saklanıp ağlamaktansa, ülkelerine dönüp yardım etmeleri daha iyi olur.

KEMAL PACHA

"Bir şeyler yap, Fransa!" Bu nasıl bir küstahlık!

anonyme

Kendinizi acındırmak için kurban gibi davranmaya devam edin. Yapabileceğiniz başka bir şey yok. İnsanlar gerçekte neler olduğunu çok iyi anlıyor.

Ama bir de şöyle düşünün! Haritada Ermenistan'ın nerede olduğunu hiç gördünüz mü? Özellikle Navalny davasından sonra, tüm gücüyle yaptırım uyguladığımız Rusya'nın hemen yanındaki Ermenistan'da Fransa'nın ne yapmasını istiyorsunuz? Fransa'nın, kendisini ana düşmanı haline getirdiği Rusya'dan, Azerbaycan ve Türkiye ile bu çatışmayı çözmek için müzakereler de dahil olmak üzere, herhangi bir şey yapmasını istemesini nasıl taleb edebilirsiniz? Özellikle böyle kritik durumlarda - ne yazık ki çok geç olsa da - Rusya ile arkadaş olmanın önemini anlıyoruz ...

djimmy93

"Bir şeyler yap, Fransa!" Mümkün mü böyle bir şey? Macron diğer ülkelerle ilgilenmeyi bıraksın artık. Fransa savaş halinde ama o kesinlikle hiçbir şey yapmıyor ve halkı küçümsemeye devam ediyor. Pislikler polise saldırıyor ama o sessiz kalıyor. Macron ülkeyi mahv etmek üzere.

PAPINO106

Neden vatanlarına dönüp orada savaşmıyorlar? Karizmatik ve cesur lider Simon Abkaryan'a (Ermeni asıllı Fransız oyuncu) güvenebilirler.

voxàne

Ermeniler başkalarına yalvarmak yerine bir şeyler yapsın.

Arverne

Memleketlerine dönüp orada gösteriler düzenlesinler. Biz onlar olamadan da yaşayabiliriz.

cesar 38

Fransa dünyanın jandarması değil!

rubis7517

Fransa'nın yapacak çok işi var! Herkese yardım edemez, bunu anlamak lazım.

Allobroge

Kardeşlerinizi desteklemek için Paris'te gösteriler mi düzenliyorsunuz? Bunu pişmanlık duymamak için yapıyorsunuz. Diğerleri ise kardeşlerine katılır ve birlikte savaşır!