Bir kişinin yalan söylediğini anlamak için 6 püf nokta

arşiv
arşiv

İnsanların büyük bir kısmı, karşısındaki kişinin yalan söylediğini anlamak için ne yapmaları gerektiği bilmez. Aslında kişi karşısındaki kişinin beden diline bakarak, söylediği sözlerin yalan olup olmadığını anlayabilir. Sizler için yalanları ele veren durumları derledik.

işte o yalanlar ;

Öksürür
Bir kişi yalan söylemeye başladığı zaman vucudu fiziki olarak bu olaya engel olmaya çalışır. Kişi boğazını temizlemek için sıklıkla öksürmeye başlar.
Öksürür Bir kişi yalan söylemeye başladığı zaman vucudu fiziki olarak bu olaya engel olmaya çalışır. Kişi boğazını temizlemek için sıklıkla öksürmeye başlar.
Yutkunur
Bir kişi karşısındakine yalan söylemeye başlıyorsa, sözcükler dışarı çıkarken yutkunmaya başlar ya da sürekli dudaklarını yalar.
Yutkunur Bir kişi karşısındakine yalan söylemeye başlıyorsa, sözcükler dışarı çıkarken yutkunmaya başlar ya da sürekli dudaklarını yalar.
Hızlı konuşur
Normalde yavaş konuşan bi birey aniden hızlı konuşmaya başlıyorsa bu onun yalan söylediğine işarettir. Pek çok kişi hızlı konuşulduğunda söylemiş olduğu yalanların anlaşılmadığını düşünürler.
Hızlı konuşur Normalde yavaş konuşan bi birey aniden hızlı konuşmaya başlıyorsa bu onun yalan söylediğine işarettir. Pek çok kişi hızlı konuşulduğunda söylemiş olduğu yalanların anlaşılmadığını düşünürler.
Nefes alıp vermede zorlanır
Yalan söylemeye başlayan kişi doğru şekilde nefes alamaz, çünkü o esnada kendini baskı altında hisseder. Nefes alırken karnı yerine gögsünü kullanır. Bu tip bir durumda yüzünde kızarma oluşabilir.
Nefes alıp vermede zorlanır Yalan söylemeye başlayan kişi doğru şekilde nefes alamaz, çünkü o esnada kendini baskı altında hisseder. Nefes alırken karnı yerine gögsünü kullanır. Bu tip bir durumda yüzünde kızarma oluşabilir.
Sahte gülümseme
Sahte gülümseme hemen anlaşılır. Zamanlama hatası vardır, normal gülümsemeden çok daha uzun sürer veya diğer davranışlarla karışır. Bazen kızgın yüzle gülümseme iç içedir.
Sahte gülümseme Sahte gülümseme hemen anlaşılır. Zamanlama hatası vardır, normal gülümsemeden çok daha uzun sürer veya diğer davranışlarla karışır. Bazen kızgın yüzle gülümseme iç içedir.
Gözlerini kaçırır
Karşınızdaki konuşurken gözlerinize bakamıyorsa ve bu onun her zamanki hali değilse, yalan söylediğinden şüphelenebilirsiniz. Uzağa bakıyor, terliyor ve tedirgin, endişeli görünüyorsa, ortada bir yalan dönüyor olabilir.
Gözlerini kaçırır Karşınızdaki konuşurken gözlerinize bakamıyorsa ve bu onun her zamanki hali değilse, yalan söylediğinden şüphelenebilirsiniz. Uzağa bakıyor, terliyor ve tedirgin, endişeli görünüyorsa, ortada bir yalan dönüyor olabilir.