Hangi gezegende ne kadar hayatta kalabilirsin?

​Hangi gezegende ne kadar hayatta kalabilirsin?
​Hangi gezegende ne kadar hayatta kalabilirsin?

Dünya kalabalıklaştıkça farklı gezegenlere yerleşme fikri mantıklı geliyor ama bu mümkün mü?

İnsanların, özel ekipman olmadan uzayda nefes almayı öğrendiklerini ve güneş sistemindeki herhangi bir gezegene ulaşmanın yolunu bulduğunu varsayalım. Bu önümüzdeki birkaç yüzyıl mümkün görünmüyor ama şartlar sağlansaydı hangi gezegende ne kadar hayatta kalabilirdik?

Merkür

                                    
                                    
                                    Bu gezegeni ziyaret etmek istiyorsanız hiç hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Çünkü Merkür sıcaklık değeri konusunda oldukça kararsız bir gezegen ve insan vücudu yüksek sıcaklık farklılıklarına dayanıksızdır. Merkür'ün yüzeyinde Gündüz 426° olan sıcaklık gece -178°'ye kadar düşüyor. Gündüz sıcaklığının gece sıcaklığına dönüştüğü anı yakalayabilirseniz Merkür'de 90 saniye hayatta kalabilirsiniz.
Merkür Bu gezegeni ziyaret etmek istiyorsanız hiç hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Çünkü Merkür sıcaklık değeri konusunda oldukça kararsız bir gezegen ve insan vücudu yüksek sıcaklık farklılıklarına dayanıksızdır. Merkür'ün yüzeyinde Gündüz 426° olan sıcaklık gece -178°'ye kadar düşüyor. Gündüz sıcaklığının gece sıcaklığına dönüştüğü anı yakalayabilirseniz Merkür'de 90 saniye hayatta kalabilirsiniz.
Venüs

                                    
                                    
                                    Venüs'e ayak basma şansınız olsaydı bu anın tadını sadece 1 saniye çıkarabilirdiniz. Bu arada 'tadını çıkarmak' kelimesi biraz tuhaf oldu çünkü bu gezegende size neyin zarar vereceğini tahmin bile edemezsiniz. Atmosferinin %98'i karbondioksit olan bu gezende basınç Dünya'dakinin tam 90 katı. Ayrıca tüm yüzeyi sülfürik asit yağdıran bulutlarla kaplı ve sıcaklık neredeyse 450°.
Venüs Venüs'e ayak basma şansınız olsaydı bu anın tadını sadece 1 saniye çıkarabilirdiniz. Bu arada 'tadını çıkarmak' kelimesi biraz tuhaf oldu çünkü bu gezegende size neyin zarar vereceğini tahmin bile edemezsiniz. Atmosferinin %98'i karbondioksit olan bu gezende basınç Dünya'dakinin tam 90 katı. Ayrıca tüm yüzeyi sülfürik asit yağdıran bulutlarla kaplı ve sıcaklık neredeyse 450°.
Mars

                                    
                                    
                                    Mars, uzayda kalınabilecek en uygun gezegenmiş gibi görünse de bu gezegende kalabileceğiniz en uzun süre 80 saniyedir. Atmosferinin %95'i karbondioksittir ve Mars tahmin edilenin aksine çok soğuk bir gezegendir. Sıcaklık -62°'ye kadar düşer.
Mars Mars, uzayda kalınabilecek en uygun gezegenmiş gibi görünse de bu gezegende kalabileceğiniz en uzun süre 80 saniyedir. Atmosferinin %95'i karbondioksittir ve Mars tahmin edilenin aksine çok soğuk bir gezegendir. Sıcaklık -62°'ye kadar düşer.
Jüpiter

                                    
                                    
                                    
                                    Güneş sistemindeki en büyük gezegen olan Jüpiter, insanlar için sadece 1 saniye dost canlısı olacaktır. Daha sonra öfkeli rüzgarları ve kasırgaları ile insan bedenini müthiş bir şoka sokar. Gezegen temel olarak hidrojen ve helyumdan oluşan bir gaz kütlesi ile çevrilidir. Ayrıca ısıtılmış gaz kütleleri gezegenin tüm yüzeyini kaplar ve bu zehirli şölene nasıl dayanılabileceğini hayal etmek dahi imkansızdır.
Jüpiter Güneş sistemindeki en büyük gezegen olan Jüpiter, insanlar için sadece 1 saniye dost canlısı olacaktır. Daha sonra öfkeli rüzgarları ve kasırgaları ile insan bedenini müthiş bir şoka sokar. Gezegen temel olarak hidrojen ve helyumdan oluşan bir gaz kütlesi ile çevrilidir. Ayrıca ısıtılmış gaz kütleleri gezegenin tüm yüzeyini kaplar ve bu zehirli şölene nasıl dayanılabileceğini hayal etmek dahi imkansızdır.
Satürn

                                    
                                    
                                    
                                    Muhteşem gözüken halkası ile güneş sisteminde en hayranlık uyandıran gezegendir. Ancak Satürn saatte 1800 km'ye ulaşabilen çok kuvvetli rüzgarlara sahiptir. Yüzeyinde o kadar çılgın kasırgalar oluşur ki, bir insanı bir saniyeden daha kısa sürede kozmik toza dönüştürebilir.
Satürn Muhteşem gözüken halkası ile güneş sisteminde en hayranlık uyandıran gezegendir. Ancak Satürn saatte 1800 km'ye ulaşabilen çok kuvvetli rüzgarlara sahiptir. Yüzeyinde o kadar çılgın kasırgalar oluşur ki, bir insanı bir saniyeden daha kısa sürede kozmik toza dönüştürebilir.
Uranüs

                                    
                                    
                                    
                                    Uranüs, sıcak su, amonyak ve metan karışımı ile kaplıdır. Aslında, bu gezegende ne kadar süre kalacağınızı bile söyleyemeyiz, çünkü oraya inecek zamanınız olmayabilir. Gezegeni oluşturan zehirli sıvılar insan vücudunu anında eritebilir.
Uranüs Uranüs, sıcak su, amonyak ve metan karışımı ile kaplıdır. Aslında, bu gezegende ne kadar süre kalacağınızı bile söyleyemeyiz, çünkü oraya inecek zamanınız olmayabilir. Gezegeni oluşturan zehirli sıvılar insan vücudunu anında eritebilir.
Neptün

                                    
                                    
                                    Neptün'de en fazla 1 saniye hayatta kalabilirsiniz. Gezegen'de ortaya çıkan ve hiç durmayan süper kasırgalar insan vücudu dahil herhangi bir nesneyi saliseler içinde un ufak edebilir. Neptün'deki korkunç rüzgarların hızı bazen ses hızını bile geçebilir.
Neptün Neptün'de en fazla 1 saniye hayatta kalabilirsiniz. Gezegen'de ortaya çıkan ve hiç durmayan süper kasırgalar insan vücudu dahil herhangi bir nesneyi saliseler içinde un ufak edebilir. Neptün'deki korkunç rüzgarların hızı bazen ses hızını bile geçebilir.