“Başka Bir Tatil” için ufak tefek öneriler

​“Başka  Bir  Tatil”  için  ufak  tefek  öneriler
​“Başka Bir Tatil” için ufak tefek öneriler

Kimi zaman kısa bir hafta sonu kaçamağı, kimi zamansa uzun soluklu bir dinlenme için hepimizi bekleyen önemli bir soru var: Ne yapacağız ve nerede? Bu mekân sorunu çoğu zaman evden çıkmamıza engel olur, alışkanlıklarımızı tekrar eden sürece sürükler bizi. Kararsızlar ve tedirginler için birkaç önerimiz var.

Doğaya Kaçış

Telefon yazılımınız ne olursa olsun hepsinin mağazalarında bulabileceğiniz bir uygulama. Temel seçenekler şunlar: kamp, dağcılık, trekking, yamaç paraşütü, olta balıkçılığı, yüzme, rafting, bisiklet. Programı daha işlevsel kullanmak adına her seferinde tek bir etkinliği aramanızı tavsiye ederiz.

Bir de şu yönünü belirtmek gerek, “Bu etkinliklere teşneyim ama güvenlik endişem hayli yüksektir”, “Tuvaleti doğaya yapmak mı? Yok, ben almayayım.”, “Bunlar iyi de bir de arada çay içebileceğim bir yerde olsun gittiğim yerde” gibi hassasiyeti olanlara etkinlikle birlikte seçebileceğiniz çeşme, güvenlik, tuvalet, büfe, duş, sosyal tesis vs. opsiyonları var. Sonrasında yapmanız gereken gitmek istediğiniz bölgeyi yazı aratmak sadece. Ayrıntılı bilgilerin olduğu, harita destekli mekânlar artık emrinize amade!

https://play.google.com/store/...


Wiciloc

Yürüyüşçülerin ve tırmanışçıların favori uygulaması sayılabilir. Ancak gündelik kullanıma epey uygundur. “Doğaya Kaçış” yardımıyla seçtiğiniz yerde şöyle kısa veya uzun yürüyüşler yapayım ama dişime göre olanları da seçebileyim diyorsanız Wiciloc tam anlamıyla derya!

Bölge ismini yazıp arattığınızda daha önceki yürüyüşçülerin GPS izleriyle oluşturduğu rotalar arasında gezinti yapın, rotaya eklenmiş fotoğraflarla kendinizi heyecanlandırın ve yola çıkın. Kaybolma endişeniz olmasın, yalnızca telefonunuzdaki konum servisini kullanarak sizi rota üzerinde olup olmadığınız konusunda bilgilendirebiliyor uygulama. Tabii aynı şekilde bulunduğunuz konumdan rotanın başlangıcına nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız, o meseleyi de çözmeye hazır! Plan yapmaktan çekinenlere, aman nasıl halledeceğim diyenlere sizi yolda bırakmayacak, yola çıkaracak uygulamalar. Buyurun, buradan başlayın!

https://play.google.com/store/...