Altı adımda nasıl entelektüel olunur?

Entelektüellerin gizli süper kitapları, filmleri ve şarkıları vardır.
Entelektüellerin gizli süper kitapları, filmleri ve şarkıları vardır.

Biraz kitap okumuş, eğitim almış, sanat nedir düşünmüş insanoğlunun yüzyıldır amacı olan entelektüel olmak artık çok kolay. Aynanın karşına geçip “saçım en dağınık nasıl görünür” diye dertlenmeye son. Sadece altı adımda sen de entelektüel olabilirsin. Biraz çaba, yeterli miktarda zeka. UNUTMA!

1. Ben sometimes çok kırgın: Yabancı dil bilginiz çok mühim bir gösterge. Konuşurken, özellikle sanattan, edebiyattan, yalnızlıktan filan bahsederken araya kelimeler ekleyin. Doğru an geldiğini hissettiğinizde bi durun, ufka bakın, anadilinizde yokmuş ya da bulamıyormuşsunuz gibi bir ifadeyle söyleyiverin. Etkisi kalıcıdır.

2. Aslında o konu bildiğin gibi değil: Muhalif tutum genlerinize işlemiş olmalı. Her konuda farklı bakış açılarını bir mucit edasıyla keşfetmelisiniz. Arada girip wiki’den çalışın. Mesela biri filtre kahve mi hazırlıyor. Tabii ki öyle olmaz. Mutlaka yanlış yapıyor. İşte size fırsat! Konuya atlayın ve engin bilginizle aydınlatın.

3. Bu kitabı kimse bilmez ama: Entelektüellerin gizli süper kitapları, filmleri ve şarkıları vardır. Kimsenin bilmediği kolayca bulanamayacak tarzda şeyler. Hatta varlığı bile şüpheliyse tadından yenmez. Altıncı tur çaydan sonra bunlardan bahsederek karizmanızı katlayabilirsiniz.

İyi hikayeler biriktirmeden(?) entelektüel olmak mümkün değildir.
İyi hikayeler biriktirmeden(?) entelektüel olmak mümkün değildir.

4. Bizim mükemmel geçmişimiz: Kaç yaşında olursanız olun önemli değil. Yakışıklı bir geçmişiniz olmalı. Mümkünse Beşiktaş-Taksim-Kadıköy civarlarında geçen bol miktarda hikayeniz olmalı: “Bir keresinde, şimdi tam hatırlayamıyorum da ama, bak arkadaşın ismini vermeyeyim şimdi epey ünlü, onunla gece üç müydü neydi Kadıköy’deyiz...” İyi hikayeler biriktirmeden(?) entelektüel olmak mümkün değildir.

5. Saç-sakal, gözlük ve kahve üçgeni: Saç-sakal ve gözlük ile oluşturulacak tarzın önemini bir önceki yazıda da belirtmiştik. Eğer geçen iki ay içinde hâlâ şöyle afili bir berbere gidip yol almaya başlamadıysanız, üzgünüm ama sizden umudumuzu kesmemiz gerek. Azimli arkadaşlara gelince, muhakkak filtre kahve olayına girin. Kahve herkesin sevmesi gereken bir içecek değil. Ama siz, yani yeni entelektüel adayları, sizin doğal bir parçanız gibi olmalı. Kupasız görünmekten, makyajsız haliyle magazincilerden kaçan yıldızlar gibi korkmalısınız.

6. Bilmediği şey yok. Her şeyi biliyor: Eğer tüm adımları doğru gerçekleştirirseniz, ve iyi bir insan olursanız, günün birinde bu cümleyi sizin için kurabilirler. TEBRİKLER!