Engin Firol’a sorduk

Engin Firol: Sağlıklı okuma yapabilmek için sahiden zamana ihtiyaç duyuyorum ve bu yüzden iki aylık dergileri okumak daha verimli oluyor.
Engin Firol: Sağlıklı okuma yapabilmek için sahiden zamana ihtiyaç duyuyorum ve bu yüzden iki aylık dergileri okumak daha verimli oluyor.

Sağlıklı okuma yapabilmek için sahiden zamana ihtiyaç duyuyorum ve bu yüzden iki aylık dergileri okumak daha verimli oluyor. Yoksa hep sarkıyor ve okunmamış dergiler birikiyor.

Merhaba Engin, öyle sanıyorum merak ediyorsundur; hayırdır, Post Öykü benimle neden söyleşiyor, diye… Peşin peşin ona cevap vereyim, bu sayı iyi bir dergi okuru ile söyleşmek istedik. O zaman sorular gelsin:

Neden dergi takip ediyorsun? Dergileri sadece onları çıkaranlar takip etmez mi?

İyi öyküleri ve öykücüleri keşfetmeyi seviyorum. “İyi” edebiyat dergileri bu anlamda yol gösterici olabiliyor ve edebiyat anlamında da beni besliyor. Bir de yalnızlık zor.

Kaç dergi takip ediyorsun? Bir ayda dergilere ne kadar ödüyorsun?

Özenle takip ettiğim 4 dergi var. Genel anlamda sayı daha fazla olabiliyor ki bunda dergilerin dosya konuları önemli rol oynuyor. Aylık ödemem de ona göre değişiyor.

Edebi dergiler dışında takip ettiklerin var mı?

Sinema dergilerini takip ediyorum.

İki aylık periyotta çıkan dergiler mi, yoksa aylık dergiler mi?

Sağlıklı okuma yapabilmek için sahiden zamana ihtiyaç duyuyorum ve bu yüzden iki aylık dergileri okumak daha verimli oluyor. Yoksa hep sarkıyor ve okunmamış dergiler birikiyor. Güzel olan yanı ise, iyi dergilerin zaman geçse de içeriği sonra da okunabiliyor. Mevsimlik dergilerin dergi olup olmadıkları hakkında bir şey diyemem, haddim değil ama içeriği iyiyse okurum.

Bir dergide seni en çok heyecanlandıran şey nedir? Kapak deme Allah’ını seversen. Tabii, diyeceksen de yine ama nolur deme. Tamam, tamam de.

Dergi bildiğim bir dergi ise, sahiden bu ay nasıl öyküler olacak diye heyecan duyuyorum. Yeni öyküler, öykücüler ve dosya konuları da merak uyandırıyor. Tabi kapağı da tasarımı da önemsiyorum.

Peri padişahının dergisi mi yoksa Ejdergi mi? Bu şaka olmadı, Engin ne dersin?

Tabi ki Post Öykü derim.