152 metrelik tsunami yok oldu!

​152 metrelik tsunami yok oldu!
​152 metrelik tsunami yok oldu!

Bilim insanlarının uydu teknolojisi ile tespit ettiği dev tsunami dalgası kayıplara karıştı. Hong Kong'a doğru ilerleyen kayıp tsunaminin akıbeti, bilim insanlarını ve komplo teorisyenlerini harekete geçirdi.

2003 yılında NASA'nın amiral uydusu Terra, bugüne kadar kayıtlara geçmiş en büyük tsunamilerden birinin Hong Kong'a doğru ilerlediğini tespit etti. En az dört dalgadan oluşan dev tsunaminin boyu yaklaşık 152metre civarındaydı. Tespit edilen dev tsunami, 230 bin kişinin ölümüne yol açan 2004 Hint Okyanusu depremi ve tsunamisinden 10 kat daha büyüktü.

7 milyon nüfuslu Hong Kong'a doğru ilerleyen tsunami, felaketlere yol açabilirdi. Fakat 152 metrelik dev tsunami birdenbire ortadan kayboldu. Kayıp tsunaminin akıbeti, bilim insanları ve komplo teorisyenlerinin radarına takıldı.

Gizli bir deniz silahı mı?

Komplo teorisyenleri, kayıp tsunaminin insan yapımı bir tür deniz silahı ile üretilmiş olabileceğini öne sürüyor. Bilim insanları ise bu teoriye mesafeli yaklaşıyor ve tsunaminin tespit edildiği görüntünün, bilgisayar hatası olabileceğini belirtiyor.

Deniz kıyısında yaşayanlar dikkat!

Peki kayıp tsunamiye aslında ne oldu? Kayıp tsunaminin akıbeti, önümüzdeki günlerde ünlü bir belgesel kanalında ele alınacak. İnsanoğlu, 150 metrelik tsunamiler oluşturabilecek silah teknolojilerini üretmiş olabilir mi? Bu sorunun yanıtı ‘evet’ ise denize kıyısı olan hiçbir yerde güvende değiliz!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >