2021'de Avrupa'da en çok satan akıllı telefon markası belli oldu: Apple ve Xiaomi diyenler elendi

Avrupa'da en çok satan telefon markası
Avrupa'da en çok satan telefon markası

Avrupa akıllı telefon piyasası, yıllık bazda tam %8 oranında büyümeyi başardı. Onca sıkıntının arasında 2021 yılında Avrupa’da en çok satılan akıllı telefon markası da belli oldu. Samsung, Avrupa'da en çok satılan telefon oldu.

Avrupa’nın akıllı telefon piyasası yıllık bazda %8 büyüme yaşadı. Bu büyümenin içerisinde ise Avrupa’da en çok satılan akıllı telefon markası belli oldu

Samsung, 2021 mali yılı içerisinde Avrupa’daki en çok akıllı telefon satışı yapan telefon üreticisi oldu. Hemen arkasından ise Apple ve Xiaomi geliyor. Samsung bu başarısıyla birlikte 2020’de Avrupa’daki en çok akıllı telefon satışı yapan marka olma unvanını da korumuş oldu. Samsung’un bu başarıyı elde etmesini sağlayan akıllı telefon modelleri ise şunlar oldu: Samsung Galaxy A serisi, Samsung Galaxy S serisi ve Samsung Galaxy Fold serisi.

Samsung, 2020’ye oranla sadece %6’lık bir büyüme kaydetti. Samsung’un şu anki pazar payı %32, Apple’ın %26, Xiaomi’nin %20, Oppo’nun %8, Realme’nin %2, Vivo’nun %1 ve diğer markaların da %11.