2021'in ilk çeyreğinde mobil uygulamalara 64.9 milyar dolar harcandı

2021 yılında uygulamalara harcanan para
2021 yılında uygulamalara harcanan para

Veri hizmeti sağlayan Sensor Tower, 2021 yılının ilk yarısında mobil uygulamalar için harcanan miktarın ne kadar olduğunu araştırdı. Yapılan araştırmaya göre kullanıcılar bu yıl şimdiye kadar, mobil uygulamalar için 64,9 milyar dolar para harcamış durumdalar. Bu paranın en büyük kısmı ise oyunlara gitti.

Mobil uygulama sektörü giderek büyümeye devam ediyor. Bu büyüme ile orantılı olarak uygulamalar için harcanan para miktarı katlanıyor.

2020 yılının ilk çeyreğinde mobil uygulamalara harcanan paranın miktarı 50 milyar dolar civarlarındaydı. 2021 yılının ilk çeyreğinde ise mobil uygulamalara harcanan para 64,9 milyar dolar oldu.

Yapılan araştırmaya göre hem App Store hem de Play Store'da yapılan harcamaların arttığı gözler önüne seriliyor. Ancak App Store da harcanan paralara baktığımızda Play Store'un neredeyse 2 katı olduğu oldukça net anlaşılabiliyor.

Yapılan harcamaların büyük bir bölümü oyunlara harcandı. Araştırmaya göre 64.9 milyar dolarlık harcamanın 44.7 milyar dolarlık bölümü oyunlara aktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >