Amazon yalnızca temel zorunlu ihtiyaçları teslim etmeye başlıyor

Amazon
Amazon

Amazon, 100 bin kişiyi işe aldıktan sonra şimdi de yeni 75 bin kişiyi daha bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Şirket, teslimatlarda tamamen 'temel ihtiyaçlar' prosedürü getirdi. Diğer ihtiyaçlar belirli sıralamayla ileri tarihlere öteleniyor.

Birkaç hafta önce toplamda 100 bin kişiyi işe alan Amazon, siparişleri yetiştirmek için çalışan sayısını artırmaya devam ediyor. ABD menşeili şirket son olarak 75 bin kişi daha alacağını duyurdu.

Amazon denildiğinde insanların aklına öncelikle amazon.com ve doğal olarak da elektronikürünalışverişi geliyor. Ama aynı zamanda Whole Foods Market ile birlikte eveteslimat gıda ürünleri de satıyor.

Amazon.com'da siparişler çok önemli oranda arttı. Fakat artık bir süre tamamen temel ihtiyaçlar karşılanacak.
Amazon.com'da siparişler çok önemli oranda arttı. Fakat artık bir süre tamamen temel ihtiyaçlar karşılanacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle internet üzerinden satışların artmasıyla beraber, yiyecek siparişi veren kişilerin sayısı çok önemli oranda arttı. Doğal olarak müşteriler artık sipariş verdiklerinde önce bir bekleme listesine girmeleri gerekiyor. Konuyla alakalı yeni prosedürleri kısa süre önce açıklayan Amazon, Whole Foods Market'te artık 'yalnızca bakkal siparişlerini' getirmeye odaklanacak şekilde ayarlanacağını belirtti. Yani tam teşekküllü bu market tamamen gıda gibi öncelikli alışverişleri dağıtmaya odaklanıyor.

Öncelikle en temel ihtiyaçlar gönderilecek.

Amazon'un işe aldığı kişilerin başında depo sorumluları ve teslimat görevlileri geliyor.
Amazon'un işe aldığı kişilerin başında depo sorumluları ve teslimat görevlileri geliyor.

Şirket, önümüzdeki haftalarda müşterilerin alışveriş yapmak için zaman kazanmalarını sağlayacak yeni bir özellik sunulacağından bahsediyor. Bu özellik, teslimatın yapılacağı müşterilere bir sıra belirleyecek ve hizmet sıralamasına göre bu teslimatlar belirli periyotlarla gerçekleştirilecek.

Amazon, 4 haftada 100 bin kişiyi işe aldı.

Amazon, pandemi nedeniyle çok daha fazla kişiye hizmet vermek istiyor ve doğal olarak kapasiteyi artırmaya odaklanıyor. Bir ayda 100 bin kişiyi işe alan şirket, şimdi de 75 bin kişiyi daha işe alma hazırlığında.

    Bugün, 100 bin iş taahhüdümüzün dolduğunu ve bu yeni çalışanların müşterilere hizmet vermeye başladığını duyurmaktan gurur duyuyoruz.

Amazon ayrıca, çalışanların milyonlarca insana yiyecek ve diğer temel öğeleri iletme konusundaki risklerine karşı ücret artışlarında 500 milyon dolar (başlangıçta belirtilen 350 milyon dolar yerine) harcama yapacağını belirtti.

    Bu krizin bir parçası olarak pek çok insanın birçok farklı alanda etkilendiğini biliyoruz. İşler normale dönene kadar herkesi Amazon'a katılmaya davet ediyoruz.

Jeff Bezos ne yapıyor?

Amazon kurucusu Jeff Bezos, geçen hafta Amazon depolarına giderek süreci teftiş etti. Depolara girişte sıcaklığına bakılan ve maske verilen Bezos, herkesin geçtiği testlerden geçerek depolarda dolaşmaya başladı.

Çalışanların koronavirüs baskıları sonucunda şirket içinde daha sıkı önlemler alma kararı alan Bezos, aslında şu anda süreci belirli düzlemde götürüyor denilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >