Amazon'dan İslam'a büyük saygısızlık

Dünyaca ünlü internet alışveriş sitesi Amazon üzerinde satışa çıkarılan paspas İslam dünyasının tepkisini çekti. Renkli paspasın üzerine Allah lafzının işlenmesi başta Müslümanlar olmak üzere pek çok kesimin tepkisiyle karşılaştı.

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan Amazon'un satış bölümünde yer alan tepki çeken üründe "İslam'ın sembolü paspas ve köpek minderi 40x60 cm kaymaz paspas, iç ve dış banyo mutfak paspası ve evcil hayvanlar için uygundur" bilgisine yer verildi.


Tepki üzerine kaldırıldı
Haziran ayından bu yana satışı devam eden ve şikâyetlere rağmen kaldırılmayan ürün hakkında İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Müslüman meclis üyesi olan Mariam Khan geçtiğimiz pazartesi günü twitter üzerinden, "Bu paspaslar Müslümanları son derece rahatsız ediyor. Lütfen bunları sitenizden kaldırın" sözleriyle tepkisini gösterdi.

Bu tepki sonrası şikâyetlerin artması ve olayın basına yansıması ile ürünün sitenin internet sayfasından kaldırıldığı görüldü. Şirketin Mariam Khan'dan özür dileyip ürünü sitesinden kaldırdığı öğrenildi. Şirketin bu tavrı Müslümanlar tarafından sert bir dille eleştirildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >