Apple Watch'un toplam satışı 50 milyona yaklaştı

apple Watch
apple Watch

Üç senedir satışta olan Apple Watch, son analizlere göre 50 milyon satış hacmine yaklaştı. Satışlardaki durgunluğu daha akıllı saat donanımlarıyla kırmaya başlayan Apple, gelecek modellerden daha umutlu.

İlk akıllı saatini neredeyse tam üç yıl önce piyasaya süren Apple, şimdiye kadar saat satışları hakkında resmi açıklama yapmaktan kaçınsa da, analistler vasıtasıyla giyilebilir elektronik pazarının nabzını tutmak mümkün oluyor. Yayımlanan son analizlere göre, geçtiğimiz yılın son çeyreğine kadar satışlarında ciddi bir yükseliş yaşanmayan Apple Watch, üç senede 46 milyon civarında satış yapmayı başardı.

Halihazırda akıllı bileklik satışları dahil edilmediğinde giyilebilir elektronik pazarının lideri konumunda olan Apple, geçtiğimiz yıl satışa çıkardığı üçüncü nesil Apple Watch ile donanımda ciddi güncelleme vaat etmişti. İlk modellerin aksine iPhone'a eskisi kadar bağımlı olmayan Series 3, 2017 son çeyreği ve 2018'de yaşanan satış hacmindeki artışın da baş sorumlusu.

Daha bağımsız Apple saatleri geliyor

Az sayıdaki uygulamanın sınırlı işlevle hizmet verdiği, en temel veri ihtiyaçlarını karşılayamayıp iPhone'a muhtaç olan Apple Watch görüntüsü son modelle biraz olsun kırılmaya başladı. Apple'ın sonraki saatlerini bu doğrultuda geliştirdiği biliniyor. Eylül ya da ekimde dördüncüsü tanıtılacak olan akıllı saatin bu defa nasıl bir işlevle karşımıza çıkacağı merak konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >