Audi'nin Trafik Işığı Bilgilendirme sistemi Washington'da da kullanıma sunuldu

Audi trafik ışığı bilgilendirme
Audi trafik ışığı bilgilendirme

Audi'nin geçtiğimiz dönemlerde Las Vegas için aktif ettiği Trafik Işığı Bilgilendirme sistemi sonunda Washington'da da kullanıma açıldı. Amaç, şehir içinde araba kullanan sürücülerin stresini azaltmak.

Bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni A6'yı görücüye çıkaran Audi, tamamen elektrikli modellerin de prototiplerini sergiledi. Fuarda ses getirmeyi başaran Alman otomobil üreticisi, bir yandan da yeni nesil otomobil teknolojileri üzerinde çalışıyor. Hatta bu kapsamda bir süre önce Las Vegas'ta sunulan Trafik Işığı Bilgilendirme sistemi Washington'da da aktif edildi.

Amaç: Sürücülerin stresini azaltmak!

Bu teknolojinin asıl amacı "şehir içi trafikte sürücülerin stresini azaltmak" şeklinde özetlenebilir. Geçen sene ve bu sene satışa çıkarılan Audi'lerde Connect Prime paketlerinde yer verilen bu özellik, kısaca trafik ışıklarının ne zaman durumunu araç içinden takip etmeyi sağlıyor. Böylece sistem, özellikle trafik ışıklarını görmekte zorlanan kişiler için kolaylık sağlıyor. Yakın zamanda farklı bölgelerde de Trafik Işığı Bilgilendirme sisteminin aktif edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >