Bazı acılar değişmez: ‘M.Ö 6. yüzyıldan ayrılık mektubu bulundu’

‘M.Ö 6. yüzyıldan ayrılık mektubu bulundu

Hyperalergic isimli platform oldukça ilginç bir şakaya imza atarak takipçilerini şaşırttı. Şakaya göre, Liberty Üniversitesi’nde çalışan arkeologların çalışmaları, M.Ö. 6. yüzyılda Babil Kralı Nabonidus’un yazdığı bir mektubu gün yüzüne çıkardı. Mektup, ‘dünyanın ilk ayrılık mektubu’ olarak nitelendirilerek tarihe geçti.

Hyperalergic platformu oldukça enteresan bir şakaya imza attı. Platforma göre, dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde gerçekleştirilen bilim çalışmaları farklı sonuçları da beraberinde getirmeye devam ediyor. Son olarak, Irak’ın güney bölümünde yapılan çalışmalar oldukça enteresan bir arkeolojik keşfi de beraberinde getirdi. M.Ö. 6. yüzyıldan kalma, Babil Kralı Nabonidus’un hayat arkadaşına yazdığı ayrılık mektubunu içeren bir tarihi eser arkeologlar tarafından ‘tarihin ilk ayrılık mektubu’ olarak tanımlandı.

Yeraltı çalışmaları, doğurduğu enteresan sonuçlar itibariyle önem kazanmaya devam ediyor.
Yeraltı çalışmaları, doğurduğu enteresan sonuçlar itibariyle önem kazanmaya devam ediyor.

Mektubun içeriği oldukça ilginç

Mektubun içeriği de birçok farklı açıdan irdelenmeye değer durumda. Kral Nabodinus, mektup boyunca kendisini terk edip çocukluk arkadaşıyla giden hayat arkadaşına sesleniyor. Nabodinus mektupta şu ifadelere yer veriyor:

  • “Çocukluk arkadaşım Nisaba ile görüştüğünün haberi, Yukarı Fırat cephesinden bana ulaştı. En sevdiğim insanlardan biri olduğun için bu ihanetle mahvoldum. Keten şal ve sandaletlerini bu ayın sonuna kadar alabilirsin. Şayet onları almazsan başkalarına bağışlayacağım…”

'Bizim şakamız daha iyiydi!'

Türkiye'nin mizah platformu GZTMZT'nin 1 Nisan'a özel hazırladığı 'Galata Kulesi' şakasına bakmadan geçmeyin! :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >