BiP'in önlenemez yükselişi: '2018’in en çok indirilen uygulaması'

BiP, 'Türkiye'nin en çok indirilen yerli uygulaması' titrine sahip oldu.

Türkiye’nin tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği ve tüm dünyaya yavaş yavaş yayılmasıyla dikkat çeken uygulaması BiP, istatistikleriyle de görünür durumda. Başarılarla geçen bir yılın ardından kullanıcı sayısını ikiye katlayan uygulama ‘en çok indirilen yerli uygulama’ özelliğine de kavuştu.

Turkcell tarafından geliştirilen iletişim ve yaşam platformu BiP, 2018 yılının en çok indirilen yerli uygulaması konumuna erişti. Kısa süre içerisinde küresel boyutta da adından söz ettirmeyi başaran BiP, bir yıllık süre zarfında, indirilme sayısında yüzde 87’lik artışla karşılaştı. Bu sayede BiP’in 2017 yılında 18 milyon olan indirilme rakamı 2018’de 34 milyona ulaştı.

BiP, 'inanılmaz' yükselişini farklı platformlara taşımaya ve istatistik noktasında da görünür olmaya devam ediyor.
BiP, 'inanılmaz' yükselişini farklı platformlara taşımaya ve istatistik noktasında da görünür olmaya devam ediyor.

34 milyar mesaj gönderildi

BiP’in indirilme sayısındaki artış, iletişim trafiğine de yansıdı. BiP ile mesaj trafiği 3.5 kat, arama-aranma trafiği ise 2.5 kat artış gösterdi. BiP üzerinden 2017’de gönderilen mesaj sayısı 9.7 milyar iken 2018’de 34 milyara ulaştı. BiP’ten arama süresi ise bir yılda 427 milyon dakikadan 1 milyar 61 milyona çıktı. İlk defa BiP abonelerinin deneyimlediği 6 kişiyle aynı anda görüntülü görüşme özelliğiyle ise 87 milyon dakika kullanıldı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu.

Tarihi bir başarıya imza attı

BiP’te tarihi bir başarıya imza attıklarını dile getiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “BiP’i ilk hayata geçirdiğimizde birçok kişi ‘Neden yapıyorsunuz ki’, ‘Yapılmışı var’ gibi eleştirilerinde bulundu. Oysa biz neden bu topraklardan da küresel dijital servisler olmasın diye düşünerek yola çıktık. Bu hedefle Turkcell mühendisleriyle gece gündüz çalışarak artık bugün global rakiplerinin dahi özelliklerini taklit ettiği, ülkemize ait iletişim ve yaşam platformu BiP’i tüm dünyanın kullanımına sunduk.” açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >