Bir milyon dolarlık vurgun: Twitch dolandırıcıları adliyeye sevk edildi

Arşiv
Arşiv

Ünlü yayıncılık platformu Twitch’i kullanarak sosyal medya ağlarında kredi kartı dolandırıcılığı yaptıkları ileri sürülen kişilere yönelik İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Soruşturmaya konu olan kredi kartı dolandırıcılarının, Twitch fenomenleri üzerinden bir milyon dolarlık vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çevrim içi yayıncılık platformu Twitch’i kullanarak kredi kartı dolandırıcılığı yapıldığı ihbarı üzerine geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir, Manisa ve Denizli’de gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında dolandırıcılarla ortak hareket ettiği tespit edilen fenomenlerin de olduğu 42 şüpheli yakalanmıştı.

Adliyeye sevk edildiler

COVID-19 temaslısı olduğu tespit edilen üç şüpheli, evlerinde karantinaya alındı. 6’sı 18 yaşından küçük diğer 39 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Bir milyon dolarlık vurgun

Soruşturmaya konu olan kredi kartı dolandırıcılarının, Twitch fenomenleri üzerinden bir milyon dolarlık vurgun yaptıkları ortaya çıkmıştı.

Söz konusu soruşturma kapsamında 31’i Twitch fenomeni 42 şüpheli yakalanırken, dolandırıcıların, kopyaladıkları kartları aklamak için anlaştıkları fenomenlere bağış yaptıkları ve bu bağıştan yüzde 30 komisyon aldıkları saptanmıştı.