BTK, öğrencilere özel para ödüllü yarışma düzenliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, öğrencilere yönelik para ödüllü video yarışması düzenliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, internet kullanıcılarını bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak çocuk ve gençleri hedef alan özel bir yarışmanın duyurusu yapıldı. 7 Şubat Dünya Güvenli İnternet Günü'ne özel olarak hazırlanan bu yarışmanın amacı internet kullanıcılarının farkındalığı artırmak.

BTK'nın İnternet Dairesi tarafından projelendirilen güvenli internet merkezi, "Değişime Katıl: Güvenli İnternet İçin Birlik Olalım!" sloganıyla hayata geçiriliyor. Bu ve buna benzer projelerin amacı düşük yaştaki kullanıcıları internet hakkında bilinçlendirmek. Ayrıca çocuklar güncel internet tehditlerine karşı da bilgilendirilecek.
30 Ocak Pazartesi gününe kadar başvuruların devam ettiği yarışmaya 5.sınıftan 12.sınıfa kadar tüm öğrenciler katılabilecek. Yarışmaya katılmak da hayli basit; öğrencilerin tek yapması gereken 60 saniyelik bir video çekerek web sitesindeki form sayesinde BTK'ya göndermek.

Yarışma sonunda 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda birinci olan öğrenciye 5000 TL para ödülü verilecek. İkinciye 3000 TL, üçüncüye 5000 TL ve iki kişiye de 1000 TL verilecek. Diğer tarafta 9, 10, 11 ve 12.sınıflarda ise birincilik ödülü 7000 TL. İkinci 5000 TL ve üçüncü ise 3000 TL ödül kazanacak. Son olarak bu kategoride de iki kişiye 1500 TL'lik eğitim bursu verilecek.
BTK açıkladı: 20 Ocak'ta Siber Yıldız yarışması düzenleniyor
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >