Bunlar hep 'tasarım' dedirten 21 ev dekorasyonu

İskandinav tarzı ev dekorasyon modeli.
İskandinav tarzı ev dekorasyon modeli.

Dekorasyon kimilerine göre bir yaşam standartı kimilerine göreyse fuzuli bir israf. Dekorasyon denilince akla ilk olarak pahalı mobilyalar ve lükse eşyalar geliyor. Fakat bunun sadece maddiyatla ilgili olmadığı, biraz zevk ve biraz da estetikle birleştiğinde gayet makul bütçelerle hayalini kurduğunuz ev dekorasyonuna sahip olarak anlayabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız tasarıma ve dekorasyona bakış açınızı değiştirecek 21 ev modeline göz atabilirsiniz.

Görür görmez ilginizi çekecek, sizi cezbedecek bu dekorasyon önerilerini desingbunker adlı Instagram hesabından sizler için derledik. Hazırsanız başlayalım.

21.  Modern musluklar
21. Modern musluklar
20.  Egzotik dinlenme salonu
20. Egzotik dinlenme salonu
19. Keskin renk geçişleriyle oturma odası
19. Keskin renk geçişleriyle oturma odası
18. Duvar kitaplığı
18. Duvar kitaplığı
17. Aile boyu çalışma masası
17. Aile boyu çalışma masası
16. Vahşi batıdan esintiler
16. Vahşi batıdan esintiler
15. Minimal gazetelik
15. Minimal gazetelik
14. Fonksiyonel mobilyalar

                                    
                                    Tuvalet kağıtlarını hem estetik hem de işlevsel açıdan değerlendiren bir tasarım örneği. Ayrıca sevimli de...
14. Fonksiyonel mobilyalar Tuvalet kağıtlarını hem estetik hem de işlevsel açıdan değerlendiren bir tasarım örneği. Ayrıca sevimli de...
13.  Minimal mutfak tasarımları

                                    
                                    Geniş ve ferah bir alana en ihtiyaç duyulan yerlerden birisi de mutfaktır. Bu yüzden mutfakta modern, minimal tasarımların tercih edilmesi gayet makul gözüküyor. Örnekte olduğu gibi. Mutfağın aslında dar olmasına rağmen tercih edilen dekorlar ferah bir görünüm kazandırmış.
13. Minimal mutfak tasarımları Geniş ve ferah bir alana en ihtiyaç duyulan yerlerden birisi de mutfaktır. Bu yüzden mutfakta modern, minimal tasarımların tercih edilmesi gayet makul gözüküyor. Örnekte olduğu gibi. Mutfağın aslında dar olmasına rağmen tercih edilen dekorlar ferah bir görünüm kazandırmış.
12. Modern evcil hayvan kulübeleri

                                    
                                    Dekorasyon için evcil hayvanları da düşünmek gerekir. Tasarımcı, estetik bir bakışla hayvanların da hak ettiği konforu yakalamasını sağlamış.
12. Modern evcil hayvan kulübeleri Dekorasyon için evcil hayvanları da düşünmek gerekir. Tasarımcı, estetik bir bakışla hayvanların da hak ettiği konforu yakalamasını sağlamış.
11. Ahşap dekoratif aynalar
11. Ahşap dekoratif aynalar
10. Sadenin şıklığı

                                    
                                    Mimarlar kalabalık masalar için minimalist bir yemek takımı öneriyor. Klasik tarzın modern dokunuşlarla harmanlandığı minamal tasarımlar, beyazın asaletini altın varaklı çizgilerle birleştiriyor.
10. Sadenin şıklığı Mimarlar kalabalık masalar için minimalist bir yemek takımı öneriyor. Klasik tarzın modern dokunuşlarla harmanlandığı minamal tasarımlar, beyazın asaletini altın varaklı çizgilerle birleştiriyor.
9. Petek desenli yer kaplama
9. Petek desenli yer kaplama
8. Sade yatak odası
8. Sade yatak odası
7. Egzotik merdivenler
7. Egzotik merdivenler
6. Eklektik stil

                                    
                                    Birbirine uymayan ama kullanmak istediğiniz bir çok objeyi aynı dekorda barındırma rahatlığı sunacağından kolay ve eğlenceli bir stil gibi görünür ama işin aslı kullanılan öğelerin tarzları doğru seçildiğinde sizi bir tasarım dehası gibi gösterebilecekken yanlış seçildiğinde son derece rüküş ve yorucu bir ortam yaratabilir. Eklektik tasarım; farklı kültürlerin, dönemlerin ve akımların karadüzen şekilde bir arada kullanılması değil bunlardan seçilen öğelerin modern bir şekilde harmanlanmasıdır. Modern, rustik, klasik, gotik, country veya avangard birçok stilden beğendiğiniz öğeleri renk ve dokularını dikkate alarak dekorunuza uygulayabilirsiniz.
6. Eklektik stil Birbirine uymayan ama kullanmak istediğiniz bir çok objeyi aynı dekorda barındırma rahatlığı sunacağından kolay ve eğlenceli bir stil gibi görünür ama işin aslı kullanılan öğelerin tarzları doğru seçildiğinde sizi bir tasarım dehası gibi gösterebilecekken yanlış seçildiğinde son derece rüküş ve yorucu bir ortam yaratabilir. Eklektik tasarım; farklı kültürlerin, dönemlerin ve akımların karadüzen şekilde bir arada kullanılması değil bunlardan seçilen öğelerin modern bir şekilde harmanlanmasıdır. Modern, rustik, klasik, gotik, country veya avangard birçok stilden beğendiğiniz öğeleri renk ve dokularını dikkate alarak dekorunuza uygulayabilirsiniz.
5. Akdeniz esintileri

                                    
                                    Akdeniz stili genelde dokulu (pürüzlü sıvalı) duvarlar ve mavi, açık yeşil, beyaz, toprak ve baharat renklerini içeren öğelerle oluşturulmuş, rustik, italyan ve toskana stillerini de kapsayan bir tarzdır. Örnek tasarım beyaz ve modern bir dekor üzerine eklenen şömine sobası ile akdeniz stilini yakalamış.
5. Akdeniz esintileri Akdeniz stili genelde dokulu (pürüzlü sıvalı) duvarlar ve mavi, açık yeşil, beyaz, toprak ve baharat renklerini içeren öğelerle oluşturulmuş, rustik, italyan ve toskana stillerini de kapsayan bir tarzdır. Örnek tasarım beyaz ve modern bir dekor üzerine eklenen şömine sobası ile akdeniz stilini yakalamış.
4. Minimalist stil

                                    
                                    Modern tasarım akımlarının içinde en çok dikkat çeken ve tarz olarak kalabalık ve dağınıklığa savaş açan stil minimalizm; hem evinizden amaçsız bütün eşyaları uzaklaştırır hem de az eşyayla mükemmel bir şıklık yaratır. Minimalist stilin en önemli özellikleri, seçilen bir odak noktası etrafında dengeli yerleştirilmiş eşyalar, basit ve sade renk ve temalardır.
4. Minimalist stil Modern tasarım akımlarının içinde en çok dikkat çeken ve tarz olarak kalabalık ve dağınıklığa savaş açan stil minimalizm; hem evinizden amaçsız bütün eşyaları uzaklaştırır hem de az eşyayla mükemmel bir şıklık yaratır. Minimalist stilin en önemli özellikleri, seçilen bir odak noktası etrafında dengeli yerleştirilmiş eşyalar, basit ve sade renk ve temalardır.
3. Country Ev Dekorasyonu

                                    
                                    Genel anlamda Amerikan, İngiliz ve Fransız mimarilerinin sentezi olan country stili ev dekorasyonunun asıl amacı sade, kolay kullanılabilir ve modern bir yaşam alanı oluşturmak. Mutfaklarda eskitme mobilyalar, salon ve oturma odalarında ise yine eskitme mobilyaların yanında bol çiçekli kumaşlar bu tarzın öne çıkan unsurları.
3. Country Ev Dekorasyonu Genel anlamda Amerikan, İngiliz ve Fransız mimarilerinin sentezi olan country stili ev dekorasyonunun asıl amacı sade, kolay kullanılabilir ve modern bir yaşam alanı oluşturmak. Mutfaklarda eskitme mobilyalar, salon ve oturma odalarında ise yine eskitme mobilyaların yanında bol çiçekli kumaşlar bu tarzın öne çıkan unsurları.
2. Bohem Tarz Ev Dekorasyonu

                                    
                                    Fransızca kökenli 'bohem' sözcüğü 'yarınını düşünmeden günü gününe tasasız, derbeder bir yaşayışı olan' şeklinde sözlükte tanımlanmakta. Dekorasyon açısından baktığımızda bu tarz aslında minimalist dekorasyon stilinin tam anlamıyla zıttı olarak karşımıza çıkıyor. Yani yoğun şekilde aksesuar ve renk kullanımını seviyor ve evin içinde neşeli bir hava estirmek istiyorsan bohem tarzı dekorasyonu kesinlikle düşünmelisin.
2. Bohem Tarz Ev Dekorasyonu Fransızca kökenli 'bohem' sözcüğü 'yarınını düşünmeden günü gününe tasasız, derbeder bir yaşayışı olan' şeklinde sözlükte tanımlanmakta. Dekorasyon açısından baktığımızda bu tarz aslında minimalist dekorasyon stilinin tam anlamıyla zıttı olarak karşımıza çıkıyor. Yani yoğun şekilde aksesuar ve renk kullanımını seviyor ve evin içinde neşeli bir hava estirmek istiyorsan bohem tarzı dekorasyonu kesinlikle düşünmelisin.
1. Modern Ev Dekorasyonu

                                    
                                    Modern tarz ev dekorasyonunun net olarak bir tanımı olmamakla birlikte genel karakteristik özelliği fazla ayrıntısı olmayan net ve sade mobilyalar tercih edip oda içerisindeki hareketliliği aksesuar ya da duvar kağıdı gibi yan ögelerin yardımıyla sağlamak.
1. Modern Ev Dekorasyonu Modern tarz ev dekorasyonunun net olarak bir tanımı olmamakla birlikte genel karakteristik özelliği fazla ayrıntısı olmayan net ve sade mobilyalar tercih edip oda içerisindeki hareketliliği aksesuar ya da duvar kağıdı gibi yan ögelerin yardımıyla sağlamak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >