Çinli kadın üzerine sardığı 102 iPhone’la yakalandı

kaçakçı kadın
kaçakçı kadın

Hong Kong’da iPhone fiyatlarının çok ucuz olması gümrük görevlilerini zorluyor. Ucuzluktan yararlanmak isteyen kaçakçılar başka ülkelere telefon kaçırmak isterken yakalandı. Çinli kadının üzerinden 102 iPhone çıktı.

Çin’e oranla daha uygun fiyatlarla iPhone satılan Hong Kong’da bu durumu fırsata çevirmeye çalışan kaçakçılara bir yenisi daha eklendi. Vücuduna sardığı 102 iPhone ile yakalanan kadın, gümrük görevlilerinin dikkatinden kaçamadı. Shenzhen’deki gümrük yetkilileri, sınırdan geçmek isterken vücudunun durumundan şüphelendikleri kadını durdurdu. Arama sonucunda vücuduna sarılmış 102 iPhone’un dışında 15 de lüks saat ele geçiren görevliler kadını polise teslim etti.

Kadının üzerinden çıkan cihazların toplam değeri 100.000 dolar

Kadının üzerinde yakalanan ürünlerin toplam maddi değerinin 100.000 dolar olduğu belirlendi. Hong Kong’tan kaçırdığı ürünlerle çok büyük kârlar yapmayı planlayan kadın, kaçakçılık girişiminde bulunan diğer isimleri de akla getirdi. 2015 yılında üzerinde 94 ve 146 iPhone ile yakalanan iki farklı suçlu polis tarafından yakalanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >