COVID-19, sosyal medya alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirdi

Sosyal medya
Sosyal medya

Araştırmalar, COVID-19'un sosyal medya kullanım alışkanlıklarının değişimini açıkça gösteriyor.

Artık çok daha fazla kullanıcı güncel bilgilere erişmek için sosyal medyayı referans kabul ediyor.

AdColony tarafından yapılan araştırma, katılımcılar arasında en güvenilir mecranın LinkedIn olduğunu gösteriyor.

Sosyal izolasyon dönemi, evdeçalışmasüreciylebirlikte beraberinde bir dizi yenilik getiriyor. Bunlar arasında artan görüntülü görüşme uygulamalarının kullanımındaki artış ilk sırada yer alıyor. Ama sosyal medya kullanımı da çok önemli oranda artmış durumda. AdColony tarafından yapılan COVID-19 döneminde değişen sosyal medya kullanım alışkanlıkları araştırması, salgın sürecinde değişen beklentileri de gösteriyor.

Katılımcıların %51'i güncel bilgileri almak için sosyal medyayı tercih ediyor.

Türkiye'yi kapsayan araştırmalarda 16 ila 65yaş arasındaki kişilerin COVID-19 döneminde sosyal medya kullanımının belirginşekilde değiştiği aşikar. Yalnızca yoğun kullanımdan bahsetmiyoruz. Buna ek olarak ülkemizde sosyal izolasyon sürecinin başlamasıyla birlikte sosyal medya kanallarında çok daha fazla zaman geçiriliyor. Kullanıcıların %51'lik kısmı genel olarak güncel bilgileri almak için sosyal medyadan yararlanıyor. Yani sorunun iletildiği kişilerin %51'lik kısmı bu cevabı veriyor.

Katılımcıların en güvenilir bulduğu mecra ise %54 oranla LinkedIn.
Katılımcıların en güvenilir bulduğu mecra ise %54 oranla LinkedIn.
Katılımcıların %57'si bir haftada LinkedIn'de 1 ila 3 paylaşım yapıyor.

Buna ek olarak aslında kullanıcılar LinkedIn'de tahmin edilenden daha fazla vakit geçiriyor. Katılımcıların %37'lik kısmı her gün en az 30 dakika LinkedIn'de kalıyor. Konuyla alakalı olarak AdColonyEMEA&LATAM Genel Müdürü Volkan Biçer'in de önemli bir açıklaması var. Tam metin şu şekilde:

    İçinde bulunduğumuz süreçte LinkedIn ülkemizdeki kullanıcılar için daha da önem kazandı. Hem güvenilir bilgiyeulaşmak hem de evden çalıştığımız bu dönemde çalıştıkları sektöre dair haberleri daha yakından takip edebilmek herkes için çok önemli bir hale geldi. Yaptığımız araştırmaya göre katılımcıların yüzde 57’si bir hafta içerisinde LinkedIn’de mutlaka 1 ila 3 arası post paylaşımı yapıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >