Dünya Sağlık Örgütü, yeni bir Koronavirüs mobil uygulaması geliştiriyor

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Uygulaması (Fotoğraf 9to5Google)
Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Uygulaması (Fotoğraf 9to5Google)

Dünya Sağlık Örgütü, Android ve iOS için COVID-19 hakkında bilgileri, semptomları ve ipuçlarını paylaşan yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Web sürümünün de yer alacağı bu uygulamanın asıl amacı yanlış bilgilerle mücadele etmek.

Koronavirüs pandemisiyle yüzleştiğinizde elleriniziyıkamak ve sosyalmesafeyi korumak dışında yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri de yanlış bilgiyle mücadele etmek. Dünya Sağlık Örgütü bu amaçla COVID-19 salgını sırasında tüm dünyayı bilgilendirmek için haberler, ipuçları, uyarılar ve daha fazlası için resmî bir Android, iOS ve web uygulaması başlatmaya hazırlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni mobil uygulaması üzerinden Koronavirüs hakkında kapsamlı bilgiler verilecek.
Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni mobil uygulaması üzerinden Koronavirüs hakkında kapsamlı bilgiler verilecek.

Ekipte önemli isimler yer alıyor

WHO MyHealth ismiyle lanse edilecek olan uygulama, Gönüllü uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından önerilmiş. Bu ekip aslında Google ve Microsoft çalışanlarının yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü danışmanları ve büyükelçilerden oluşuyor.

Uygulamada özellikle vurgulanan hususlardan biri de EVDEKAL.
Uygulamada özellikle vurgulanan hususlardan biri de EVDEKAL.

Uygulamada Koronavirüs belirtilerinden tutun alınabilecek önlemlere kadar çok fazla detay yer alıyor. Böylece aslında insanlar ufak bir boğaz ağrısıyla hastaneye başvurmak yerine diğer bazı semptomlar hakkında da bilgi ederek takip edebiliyor. Aynı zamanda daha büyük ölçekte bakıldığında Android ve iPhone'da konum geçmişi sistemiyle daha önce Koronavirüse yakalanan kişiler için 'izleme' özelliği sunmak istiyor. Bu durum kullanıcılar düşünüldüğünde büyük bir gizlilik endişesini beraberinde getiriyor. Ancak şu anda belirsizliğini koruyor.

    Google Haritalar gibi mevcut konum teknolojilerden yararlanmak, kullanıcıların COVID-19 hastalarını daha sonraki süreçte izlemek için büyük katkı sağlar.

Dünya Sağlık Örgütü bu uygulamanın benzer versiyonunu web için de geliştiriyor. Yani aslına bakılırsa uygulama kurulmasa da websitesi üzerinden gelişmeler ve kapsamlı bilgiler alınabiliyor. Hem Android hem de iOS için uygulamanın ilk sürümünün 30 Mart Pazartesi yayınlanması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >