e-Devlet, resmi hizmetlerin yüzde 86'sını oluşturuyor!

e-Devlet
e-Devlet

Devlet hizmetlerinin yüzde 86’sı e-Devlet’e entegre edilerek, vatandaşların resmi iş ve işlemleri internet üzerinden yapabilmelerine olanak sağlandı.

e-Devlet sistemini anlatan Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, ‘’Bürokrasinin çalışmadığı ve ağır işlediğiyle ilgili şikayetler alıyoruz. Buna ilişkin çalışma yapın.’’ talimatlarının harekete geçtik.

İnsanların sürekli belge toplama işlemlerinden sıkıldığını belirten Fuat Oktay, ''İnsanlarımızın devletten hizmet alacağı zaman bana şunu getir, şu belgeyi getir gibi kendisine belge toplattırması ve kapı kapı dolaştırılmasından şikayetçi. Bakanlar Kurulumuz ve sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde sürekli çalışıyor bu konuyu. Biz de etkin koordinasyon için müsteşarlarımızla bu konuda güzel bir çalışma yaptık'' diye konuştu.

Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "obez, hantal ve çalışmayan bürokrasi" diye ifade ettiği yapının ne olduğunu görmek için de bir çalışma başlattıklarını aktardı.

''Devlet hizmetlerinin tamamı e-Devlet üzerinden verilecek''

Müsteşar Oktay, ‘’Şu an itibariyle devletin vatandaşa verdiği hizmetleri yüzde 86 oranında e-Devlet’e entegre ettik. Bu oran devletin, devlete verdiği hizmette yüzde 72. Devletin iş dünyasına verdiği hizmette ise yüzde 82’yi tamamlamış olacağız. Yıl sonuna kadar yüzde 100’ünü tamamlıyor olacağız. Bundan sonra vatandaş her türlü hizmetini e-Devlet üzerinden alacak’’ bilgisini paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >