Einstein'ın 95 yıllık mutluluk formülleri 1.5 milyon dolara satıldı

Albert Einstein'dan mutluluk formülleri.
Albert Einstein'dan mutluluk formülleri.

Nobel ödülü sahibi fizikçi Albert Einstein'ın 1922 yılında bir kuryeye bahşiş olarak verdiği "mutluluk formülleri", kuryenin yeğeni tarafından açık artırmayla 1.5 milyon dolar karşılığında alıcı buldu.

Tarihin en önemli bilim insanlarından biri olarak gösterilen Albert Einstein, aradan geçen 95 yıla rağmen halen geçerliliğini sürdürüyor. Bu büyük dehanın mutluluğa dair verdiği tavsiyeler bile oldukça büyük öneme sahip durumda. Ölümünün üzerinden geçen onlarca yıl, Einstein'ın değerinde herhangi bir eksilme oluşturmadı. Şöyle ki, 1922 yılında Japonya'da gerçekleştirilen bir akademik gezi esnasında Einstein, Tokyo'daki Imperial Otel'de kendisine paket getiren kuryeye bahşiş anlamında sonradan "mutluluk formülleri" olarak isimlendirilen iki küçük tavsiye notu vermişti.

Albert Einstein'ın 95 yıl önce yazıya döktüğü "mutluluk formülleri", Kudüs'te düzenlenen bir açık artırmada toplamda 1 milyon 560 bin dolara alıcı buldu. Notları satışa çıkaran kişinin ise Einstein'dan notları alan kuryenin yeğeni olduğu belirtildi. Einstein'ın kuryeye ileride değerlendireceğini söylediği notların birinde Almanca olarak "Başarı peşinde koşmak ve bununla beraber gelen sürekli huzursuzluğa karşın, sakin ve alçak gönüllü bir yaşantı daha fazla mutluluk getirecektir.’’ yazıyor. 240 bin dolar karşılığında alıcı bulan diğer bir notta ise "Eğer istek varsa, bir yolu vardır." yazıyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >