Facebook'tan açıklama geldi: İnsanların özel mesajları ifşa edilmedi

Facebook Messenger
Facebook Messenger

Facebook, dün ortaya çıkan New York Times raporuyla alakalı olarak ilk açıklamayı yaptı. Şirket, Netflix ve Spotify gibi iş ortaklarıyla kullanıcıların kişisel yazışmalarının paylaşılmadığını belirtti. Ayrıntılar haberimizde:

New York Times, dün yayınladığı raporla Facebook'un yeni kirli çamaşırlarını ortaya döktü. Çok kolay tahmin edilebileceği gibi konu yine kişisel verilerin şirketlerle paylaşılması.

Facebook, savunmasında özel mesajların insanlarla paylaşılmadığını ifade ediyor.
Facebook, savunmasında özel mesajların insanlarla paylaşılmadığını ifade ediyor.

'Özel mesajlar insanların bilgisi olmadan paylaşılmadı'

Üstelik bu kez kullanıcı bilgilerinin yanı sıra özelmesajların da paylaşıldığı iddia ediliyor. Ama Facebook yaptığı yeni açıklamayla insanların özel mesajlarının 'bilgisi olmadan paylaşılmadığını' ifşa etmediğini söylüyor.

Küçük bir örnek vermek gerekirse insanların arasındaki özel mesajların analiz edilmesi Netflix'te herhangi bir filmin önerilmesine ya da Spotify'da bir şarkının ön plana çıkarılmasına sebep olabilir. Yani aslında iddia edilen tam olarak bu. Ama Facebook bunun gerçekleşmediğini söylüyor. Yalnızca Netflix ve Spotify gibi uygulamaların Facebook ile bağlantı kurduğunu ve çeşitli verilerin paylaşıldığını ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >