Facebook'tan bir skandal daha: 267 milyon kullanıcının bilgileri ifşa oldu

267 milyon Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerinin ifşa olduğu öne sürüldü
267 milyon Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerinin ifşa olduğu öne sürüldü

Güvenlik açığı skandallarıyla gündeme gelen sosyal iletişim ağı Facebook'ta milyonlarca kullanıcının kişisel bilgilerinin açığa çıktığı iddia edildi. Bir siber güvenlik şirketi, 267 milyon kullanıcıya ait kişisel bilgilerin ifşa olduğunu öne sürdü.

Sosyal medya platformu Facebook, skandallarla gündemden düşmüyor. ABD merkezli bir siber güvenlik şirketinin raporuna göre, 267 milyon kullanıcıya ait ad, soyad, telefon numarası ve profil bilgisi gibi kişisel bilgilerden oluşan veri tabanının, yaklaşık iki hafta boyunca internette istismara açık şekilde göründüğü belirtildi.

"Siber suç örgütü çalmış olabilir"

Veri tabanının izi Vietnam'da bulunurken, bir siber suç örgütüne ait olabileceğine dikkat çekiliyor. Sızdırılan veri tabanındaki kullanıcıların çoğunlukla ABD'den olduğu belirtiliyor.

Facebook'tan açıklama yapılmadı

Güvenlik uzmanları, kullanıcı bilgilerinin Facebook veri tabanından nasıl kopyalandığının ise henüz belirlenemediğini söyledi. Konuya ilişkin Facebook yönetiminden henüz bir açıklama gelmezken, uzmanlar, kullanıcıları gizlilik ayarlarını herkese açık yapmamaları konusunda uyarıyor.

  • Üst üste skandallarla gündeme gelen Facebook’un daha önce milyonlarca kullanıcının verilerini izinsiz kullandığı ortaya çıkmıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >