Ford efsane pikabı için elektrikli motor kiti üretti

Ford F100
Ford F100

ABD'de en çok satan otomobil markalarından Ford, elektrikliye dönüş sinyallerini F-150 ile vermişti. Şirket ayrıca 1978 model F-100'ü yeniden tasarlayarak elektrikliye çevireceğini duyurdu. Yani isteyenler retro görünüme sahip bu aracın elektrikli versiyonunu satın alacak. Ford bu modele uyumlu bir elektrikli motor da üretti ve isteyenler bu dönüştürme kitini satın alarak kendi elektrikli pikap aracını yapabilecek.

Otomotiv devi Ford, klasik araç sevenleri sevindirecek bir adım attı. Hem klasik hem elektrikli kullanmak isteyenler için dönüşüm kiti üretti. Ford, 1978 model F-100 için elektrikliye dönüşüm kitini tanıttı. Ayrıca aynı tasarıma sahip yeni elektrikli F100 de üretildi.

Kit 3 bin 900 dolardan satışa sunuldu
Kit 3 bin 900 dolardan satışa sunuldu

Aracın toplam gücü 480 beygire yükseliyor

F-100'ün orjinalinde V8 motor bulunuyordu. Yeni üretilen elektrikli motor ise şirketin Mustang Mach-E GT Performance Edition SUV'da kullandığı versiyonla aynı.

Motorda 281 beygir güç bulunduğu aktarıldı. Dönüşüm için iki adet kullanılması gerekiyor ve aracın toplam gücü 480 beygire yükseliyor. Eluminators adı verilen motorların tanesi 3 bin 900 dolar.

Sipariş süreci başladı
Sipariş süreci başladı

Heyecan yaratan bu haberin ardından sipariş süreci de başladı. Yakın zamanda batarya dahil pek çok altyapı elemanının da satışa sunulacağı aktarıldı.