Geleceğin teknolojilerinde söz sahibi olmak isteyen Google, 130 bin kişiye burs verecek

Google
Google

Dünyanın en fazla kullanılan arama motoru Google, teknolojiye yön veren bir şirket olmaya devam etmek için 130.000 kişiye burs verme kararı aldı.

Dünyanın en değerli şirketleri arasında bulunan teknoloji devi Google, geleceğin teknolojisi olarak görülen sanal gerçeklik, yapay zeka ve bulut teknolojileri için öğrencilere yatırım yapma kararı aldı. Bu alandaki açığın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünen Google, 130.000 kişiyi sadece bu işler için yetiştirmeyi hedefliyor.

Seçilecek bin kişinin okul masrafı da karşılanacak

Sadece öğrencileri kapsamayan burs, geliştiricileri de içine alacak. Bursun verileceği kişiler hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Fakat 100.000 kişinin Pluralsight, 30.000 kişinin ise Udemy üzerinden eğitim göreceği belirtiliyor. Ayrıca seçilecek 1000 kişinin de okul masraflarının karşılanacağı ifade ediliyor. Söz konusu program kapsamında bu kişilere ne kadar ücret ödeneceği ne yazık ki şimdilik belirtilmiyor.

Hindistan’da başlatacağı bu hamle ile birlikte sanal gerçeklik, yapay zeka ve bulut teknolojileri konusunda yeni gelişmeleri ortaya koymayı hedefleyen Google, inşallah yakın zamanda bu programını ülkemizde de uygulamaya sokar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >