Google'ın çatı şirketi Alphabet de TikTok'a yatırım planlıyor

TikTok
TikTok

Microsoft, Twitter ve Oracle'ın ardından Alphabet'in de TikTok'a yatırım yapmak için görüştüğü ortaya çıktı.

Donald Trump'ın verdiği süre dolmadan TikTok'un ABD'de kullanıma devam edilebilmesi için satışın gerçekleşmesi gerekiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamayla birlikte TikTok'un ABD'de varlık gösterebilmesi için ABD'li bir şirkete satılması gerektiğini duyurmuştu. Bunun ardından ABD menşeili birçok şirket harekete geçti. Microsoft ve Oracle bu listede ilk sırada yer alıyor. Ama asılda TikTok'a talip olanların sayısı epey fazla.

TikTok'u kimin satın alacağı ve ABD'deki faaliyetlerin kim tarafından yürütüleceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.
TikTok'u kimin satın alacağı ve ABD'deki faaliyetlerin kim tarafından yürütüleceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Trump'ın verdiği süre 15 Eylül itibariyle sonlanıyor. Yani bu tarihe kadar TikTok'un ABD'deki kullanımının devam edilmesi için satılması şart.

Son olarak TikTok'a yatırım yapmak isteyenler arasında Google'ın çatı şirketi Alphabet de girdi.

Alphabet'in de tıpkı diğerleri gibi TikTok'un sahibi ByteDance ile görüştüğü biliniyor. Yani en azından

Bloomberg'de yayınlanan bir rapor bunu iddia ediyor.

    ByteDance, TikTok, Musical.ly, Toutiao, BuzzVideo, Vigo Video uygulamaların sahibi, Pekin merkezli, birkaç makine öğrenimi içerik platformunu işleten Çinli bir İnternet teknolojisi şirketidir. 2012 yılında Zhang Yiming tarafından kurulmuştur.

Alphabet de TikTok'a yatırım planlıyor.

Bu yatırımın, ABD'de kullanımın devam etmesi için gerçekleşeceği biliniyor. Her ne kadar şu anda konuya ilişkin diğer detaylar bilinmese de doğrudan Alphabet ismiyle değil farklı isimler üzerinden gerçekleşecek gibi görünüyor.

TikTok, ABD için çok önemli bir pazar. Zira yalnızca ABD'de 100 milyonu aşkın kullanıcı kitlesini elinde tutuyor. Dolayısıyla Trump'ın verdiği süre dolmadan bu noktada ek çözüm üretileceği aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >