Google'ın en önemli özelliklerinden biri devre dışı kalıyor

Google arama
Google arama

Kullanıcıların yıllardır aşina olduğu Google'ın en önemli özelliklerinden biri olan Instant, alınan bir karar sebebiyle devre dışı kalıyor.

Google, bundan yedi yıl önce arama motorunda Instant özelliğiyle hayli ilgi çekmiş; milyonlarca kişinin daha kolay arama yapmasını sağlamıştı. Harf bazlı arama sağlayan bu yapı, Google'a yazılan herhangi bir harfi ilgili içeriklerle tamamlayarak kullanıcıların işini kolaylaştırıyor.

Google'ın 2010'da aktif ettiği bu özellik; sorgulama yapılırken alt kısımda ilgili aramaların gelmesini sağlıyor.
Google'ın 2010'da aktif ettiği bu özellik; sorgulama yapılırken alt kısımda ilgili aramaların gelmesini sağlıyor.

Ancak, son olarak ortaya çıkan bilgilere göre aramamotoru devi bu özelliği devre dışı bırakma kararı aldı. Yani bundan böyle Google'da arama yaparken kelimeyi tamamlayan mekanizma yer alsa da sayfa aynı kalıyor; yani aramaya bağlı olarak sayfa eşzamanlı bir şekilde değişmiyor.

Yazılım devinin neden böyle bir karar aldığı bilinmese de kullanıcıların bu sistemi aktif olarak tercih etmediği üzerinde duruluyor. Google'dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise kullanıcıların arama kriterlerinin değiştiğini ve artık mobil kullanımın da artmasıyla birlikte bu özelliğe masaüstünde gerek kalmadığı vurgulandı. Bu adımla birlikte Google'ın tüm cihazlar için yeni bir sistem hazırlayacağı ise tahminler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >