Google’ın eski sorumlusundan çarpıcı açıklama

Google sorumlusu
Google sorumlusu

Android işletim sisteminde bulunan yapı itibariyle iOS işletim sisteminin sürekli olarak geride kalacağını belirten Google+ ve Google’ın mobil departmanında yıllarca sorumlu olarak çalışan Vic Gundotra, açıklamasında özellikle iPhone 7’nin kamerasında meydana gelen gelişmelere vurgu yaparak oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en önde gelen teknoloji devi Google+ ve Google’ın mobil departmanında uzun yıllar boyunca sorumlu olarak çalışan Vic Gundotra, iPhone 7’nin Android cihazlardan daha iyi olduğunu dile getirdi. Dünyaca ünlü teknoloji devi Google’da oldukça kritik bir mevkide görev yapan Gundotra, özellikle iPhone 7’nin kamerasında yaşadığı başarıdan bahsetti.

Android’in açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğu ve her markaya devamlı olarak eşit mesafede davranması gerektiğinin altını çizen sorumlu, bu nedenle herhangi bir marka adına yazılım geliştirmesinin mümkün olamayacağını dile getirdi. Bu bağlamda Vic Gundotra, bu saatten sonra bu Android için yani LG, Samsung, HTC ya da Huawei gibi markaların kendileri için yazılım geliştirmelerinin yıllar alacağını ifade ederek belirtilen gelişmenin asla gerçekleşmeyeceğinin de altını çizdi.

Başından beri kendi işletim sistemi ile yoluna devam eden Apple’ın, kendine özel geliştirdiği yazılım kanadındaki başarısının cihazlara yansıdığını belirten Gundotra, iOS işletim sisteminin Android’e göre çok ilerde olduğunu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >