İnsansı robotun yarışma heyecanı

Robotun minimal görünümü ilgi çekmeyi başarıyor.

Üstün zekalı ve yetenekli çocukların eğitim gördüğü Bingöl BİLSEM öğrencileri Yavuz Berk Dinler, Hamza Aksin ve Yağmur Koçakelçi, tasarladıkları 'insansı robot' ile Uluslararası MEB Robot Yarışması'na hazırlanıyor.

Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri Yavuz Berk Dinler, Hamza Aksin ve Yağmur Koçakelçi, eğitim amaçlı tasarladıkları 'insansı robot' ile Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması'na katılacak.

Öğrencilerin özel çalışmalara yönelik heyecanı gözlerinden okunuyor.
Öğrencilerin özel çalışmalara yönelik heyecanı gözlerinden okunuyor.

Öğrenciler, merkezde alanlarında uzman öğretmenlerden eğitim alıyor. Eğitimler sırasında ‘insansı robot’ yapan üç öğrenci, MEB tarafından lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde 10-12 Nisan 2019'da düzenlenecek 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması'na hazırlanıyor.

Hedefleri şampiyon olmak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğiyle düzenlenen yarışmada dereceye girmeyi hedefleyen öğrencilerden Dinler, hareketli robot kullanıcı arayüzü ile çalışan ve eklem yerlerinde 16 motor kullandıkları robotlarının insanın birçok özelliğini taklit etme yeteneğine sahip olduğunu söyledi.

İnsansı robot için oluşturulmuş 'temsili parkur' şıklığı ve sempatikliğiyle ilgi çekiyor.
İnsansı robot için oluşturulmuş 'temsili parkur' şıklığı ve sempatikliğiyle ilgi çekiyor.

Kollara ve bacaklara takılan motorlar sayesinde robot hareketlerini yazılımla kontrol ettiklerini anlatan Dinler, ‘Robotumuzu yarışmaya hazırlıyoruz. Her hafta yazılım üzerinde hassas değişiklikler yapıyoruz. Deneme yanılma yoluyla robotumuzu daha güçlü, donanımlı ve hızlı bir hale getirmeye çalışıyoruz.’ dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >