iOS 15 konsepti, çok daha renkli ve özelleştirilebilir Kontrol Merkezi'ne işaret ediyor

iOS 15 konsepti
iOS 15 konsepti

Yeni ortaya çıkan çarpıcı iOS 15 konsepti, yuvarlak simgeler ve çok daha renkli bir Kontrol Merkezi üzerine yoğunlaşıyor.

iOS 14'ün çıkmasından 2 ay sonra, gelecek sene hayata geçirilecek olan yeni konseptle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni mobil işletim sisteminin iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE'ye yüklenmeyeceği de daha önce gelen bilgiler arasında.

Apple'ın iPhone ve iPad için en son güncellemeyi yayınlamasının üzerinden neredeyse2 ay geçti. Evet; bu süre zarfında çok büyük bir kitle güncellemeyi yapıp iOS 14'e geçti. Fakat hâlâ iOS 14'ü yüklemesi beklenen yüz binlerce cihaz var.

Ama şimdiden iOS 15 ile ilgili ilk konseptler ortaya çıkmaya başladı. iOS 14 ile kıyaslandığında çok daha renkli bir görünüme sahip olacağı söylenen mobil işletim sisteminin yeni sürümü, özelleştirme konusunda da ek seçenekler barındırıyor.

iOS 15 ve Kontrol Merkezi

iOS 15 ile birlikte çok daha minimalist yapıda bir Kontrol Merkezi bekleniyor.
iOS 15 ile birlikte çok daha minimalist yapıda bir Kontrol Merkezi bekleniyor.

Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler eşliğinde yeni iOS 15 konseptinin aslında Kontrol Merkezi'ne önemli değişiklikler getireceği söylenebilir.

iOS 14, platforma eklediği özelliklerin sayısı göz önüne alındığında epeybüyükbiryükseltme denilebilir. En önemli eklemelerden biri, ana ekrana dahil edilen araç çubukları. Apple, görsel değişikliklerin yanı sıra güvenlik ve gizlilik konusuna da önem veriyor. iOS 15'teki Kontrol Merkezi ise yepyeni bir renkli konsepti ortaya çıkarıyor.

En yeni iOS 15 tasarımı, minimal bir ana ekran, yuvarlak simgeler ve yeni bir kilit ekranı gösteren apple_labs tarafından tasarlanmış. Bu konseptte simgeler yuvarlatılmış ve mobil işletim sisteminin genel görünümü ya da verdiği his alıştığımızdan epey farklı.

Kontrol Merkezi çok daha minimal bir görünüme bürünüyor.

Ana ekranda, uygulama simgeleri genel görünümünü değiştirmeye katkıda bulunan kenarlardan biraz daha yuvarlak. Yeni Kontrol Merkezi, Ses ve Görüntü ayarları için yuvarlak düğmelere ve yeniden tasarlanan geçişlere sahip.

Kısaca şu ana kadar ortaya çıkan iOS 15 konseptleri daha minimalistbir tasarıma işaret ediyor. Bu durum beraberinde işlevselliği de getiriyor.

iOS 15 güncellemesini yükleyebilmek için iPhone 7 ya da daha yeni bir iPhone kullanmak gerekiyor.

Bu arada tüm bunlara ek olarak iOS 15 ile birlikte iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE için desteğin sonlandırılacağı bilgisi de çok taze. Yani gelecek yıl çıkacak olan mobil işletim sisteminin yeni sürümüyle birlikte desteğin iPhone 7'den itibaren başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >