iPhone 13 Pro ve Pro Max, yüksek yenileme hızına sahip 120 Hz ekranlarla duyuruldu

iPhone 13 Pro - Pro Max
iPhone 13 Pro - Pro Max

Apple, iPhone 13 serisinin üst düzey telefonlarını tanıttı: iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max. iPhone 13 Pro 999 dolardan, iPhone 13 Pro Max ise 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Her iki cihaz da Cuma günü sipariş edilebilecek, 24 Eylül'de kargoya verilecek.

Yeni üst seviye iPhone'lar daha hızlı bir A15 Bionic çipe, tamamen yeni üç kameraya ve 1.000 nit kadar parlak olabilen 120 Hz'ye kadar ProMotion yüksek yenileme hızına sahip geliştirilmiş bir ekrana sahipler.

Her iki modeldeki Super Retina XDR ekranlar, 10Hz ile 120Hz arasında değişken yenileme hızlarını destekliyor ve 6,1 ve 6,7 inç boyutlarında. Çentikler diğer eski modellerine göre küçültülmüş. Telefonlar dört renkte sunulacak: grafit, altın, gümüş ve açık mavi.

Apple, telefonların tamamen yeni bir üç kamera sistemine sahip olduğunu söylüyor. Geniş kamera, daha büyük sensörü sayesinde düşük ışıkta daha iyi fotoğraf sunarken, ultra geniş ise daha geniş diyafram aralığında olacak. Telefonların telefoto kamerası artık 3x yakınlaştırmaya kadar çıkıyor ve üç kamerada 6x optik yakınlaştırma sağlıyor. Her üç kamera da artık gece moduna sahip. Sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme her iki modelde de bulunuyor.

Video tarafında ise iPhone 13 için duyurulan sinematik odak özelliği, 13 Pro ve Pro Max'te de bulunacak. iPhone 13 Pro ayrıca, daha yüksek kaliteli bir video formatı olan ProRes'te 4K/30 fps'ye kadar çekim yapabilecek.

Dahili olarak, her iki cihaz da Apple'ın geçen yıla kıyasla tanıdık CPU ve GPU hız artışları sunan yeni A15 Bionic çipini kullanıyor. Pil ömrü de iyileştirildi, 13 Pro, 12 Pro'dan 1,5 saat daha uzun ve 13 Pro Max, bir şarjla 12 Pro Max'ten 2,5 saat daha uzun süre dayanıyor. iPhone 13 Pro için depolama seçenekleri 128 GB ile 1 TB arasında değişiyor, Apple'ın şimdiye kadar bir telefonda sunduğu en fazla depolama alanı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >