Jefff Bezos, 'dünyanın en zengini' ünvanını Bill Gates'e kaptırabilir

Jeff Bezos
Jeff Bezos

● Jeff Bezos, bugün gün sonunda Ekim 2017'den bu yana sahip olduğu 'dünyanın en zengini' ünvanını Bill Gates'e kaptırabilir.

● Amazon'un Perşembe günü New York Borsası'nda düşen hisse fiyatları Bezos'un kişisel servetinin 5 milyar dolar erimesine sebep oldu.
● Amazon hisseleri bugün borsa kapanışına kadar yükselmezse dünyanın en zengini ünvanı tekrardan Microsoft kurucusu Bill Gates'e geçiyor.

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, 'dünyanın en zengini' ünvanını Microsoft kurucusu BillGates'e kaptırmak üzere.

Amazon hisse senedi alım-satım işlemlerinin üçüncü çeyrek sonuçlarında yaşanan düşüş sebebiyle Bezos hisselerini olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.

İlk olarak Bloomberg'de paylaşılan haberlerde, Amazon'un hisse başına fiyatının 1.671.56 dolardı. Cuma günü işlem bitiminde güncellenecek rakam aslında Bill Gates'i bu listenin tekrardan birinci sırasına yerleştirilebilir.

Jeff Bezos Ekim 2017'den bu yana dünyanın en zengin insanı.

Dünkü Amazon hisse senetleri düşüşünden önce, Bezos'un hisse senetleri 102 milyar dolar civarındaydı. Bu da aslında BloombergMilyarderleri Endeksine göre Bezos'un net servetinin 5 milyar dolar gerilediği anlamına geliyor. Bugün kapanıştan sonra durum netleşecek ve Bezos muhtemelen listenin ikinci sırasına gerileyecek.

Bezos aslında Ekim 2017'den bu yana dünyanın en zengin insanı. Ancak az önce de bahsettiğimiz gibi listenin ilk sırasına Bill Gates çıkabilir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >