Kriz derinleşiyor: Bitcoin, 4.000 doların altında

Bitcoin, olumlu-olumsuz haberlerle sürekli olarak gündem olmaya devam ediyor.
Bitcoin, olumlu-olumsuz haberlerle sürekli olarak gündem olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yaptığı olumlu hareketlerle dünya genelinde ilgi görmeyi başaran kripto para piyasası Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede yakından takip ediliyor. Bu takibin zıttı olacak şekilde, hızlı bir düşüş de Bitcoin ile birlikte…

Kripto para dünyasında uzunca bir süredir durdurulamayan bir kriz söz konusu. Bütün kripto paralar oldukça yüksek bir hızla değer kaybederken 2018’in son aylarında piyasanın oldukça düşük değerlerle kapanış yapacağı öngörülüyor. Bir anda yükselen değeriyle piyasasını genişleten Bitcoin gibiçeşitli kriptoparabirimleri, son günlerde sürekli %10’luk değer kayıpları yaşıyor.

Kripto para piyasasındaki son durum.
Kripto para piyasasındaki son durum.

Yüzde %10'luk düşüşler var

Bitcoin’e dair son haberler, yatırımcıları tedirgin edecek cinsten diyebiliriz. Zira, ilk 10'da bulunan para birimlerinin tamamında büyük bir düşüş yaşandı. Para birimlerinden dokuz tanesinde yaşanan düşüş oranı %10'u geçmiş durumda. Tüm düşüşlere rağmen birinci sırada bulunan Bitcoin'de ise bu oran %12,83 seviyesinde.

Ethereum da hızlı bir düşüş yaşayarak yatırımcılarını mağdur etti.
Ethereum da hızlı bir düşüş yaşayarak yatırımcılarını mağdur etti.

'Düşüş kısa sürmeyecek'

En büyük kripto para birimi Bitcoin yaşadığı düşüşle birlikte 4.000 doların altına doğru ilerlerken son aylardaki en düşük değer de karşımıza çıkmış oldu. Ethereum 111 dolar seviyesinde seyrederken bu fiyat, Litecoin'de 30 dolar. Kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmaların ve bu çok ani düşüşlerin arkasında birçok farklı etmen bulunuyor ve uzmanlara göre düşüş çok da kısa sürmeyecek diyebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >